Fredag- utemat

Idag unnade Henke och jag oss en lunch ute (god fläskstek och äppelkaka till efterrätt ) ; annars har vi skurit ner rejält på uteätandet.

Jag förstår om stockholmare skrattar åt att vi tycker att det är dyrt med 120:- för en dagens men i mina trakter känns en höjning från 90:- inom loppet av ett år lite för mastigt för att det ska vara värt det flera gånger i veckan.

Tyvärr blir det säkert en ond cirkel också för ju fler som avstår uteätandet desto mindre intäkter får restaurangerna som då måste höja priserna ännu mer osv. Eller så minskar man på portionerna och/ eller sänker kvalitén/ utbudet på salladsborden vilket också kan ge kundtapp.

Min dressyrgosse fick ett pass i ridhuset och oaktat bakslag i form av snö och stormar så kan det kanske snart bli dags att inviga utebanan för i år.

Jag är självklart mer tacksam för mitt ridhus än jag kan skriva men det går inte att komma ifrån att 17*36 är en liten yta som i alla fall jag inte vill sitta och ”snurra runt på” för ofta.

Läste en diskussion på nätet (och har sett liknande kommentarer förr) där  en del tycker att man kan arbeta hästar på ytor à la 10*20 meter i nödfall men för mig fick det verkligen vara ett rejält nödfall om jag skulle rida på en så liten arena och då hade jag nog skrittat till 90 %.

Jag tycker att det finns så mycket som kan skada hästar hur försiktig man än är så för mig är det viktigt att både underlag och storlek på en träningsplats är tillräckliga, i alla fall så som jag rider.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>