Lillan har blivit tant

56-årig tant

Förra veckan var jag på vårdcentralen i Veberöd eftersom jag fortfarande har problem med min häl….never ending story känns det som.

Hur som helst; när läkaren mötte mig i väntrummet fick jag behärska mig och inte fråga, nyfiket och inte spydigt ”ursäkta men hur gammal ÄR du”.

Tjejen som var läkare såg ut att vara 20 och rent förnuftsmässigt vet jag att hon måste ha varit x år äldre för att ens ha genomgått utbildningen men det är inte första gången det känns som att ungdomar är både tandläkare och läkare.

Jag är ingen åldersdiskriminerare per se så det är inte därför jag reagerar numera utan det handlar nog mest om att jag själv i så många år var van att vara ”lillan”, dvs en av de yngsta på mina arbetsplatser och nu är den tiden helt klart oåterkalleligt förbi….minst sagt…

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Christina Olsson Baaz

    Och jag känner mig gammal som en dinosaurie . Mina elever frågade mig ”vad tittade ni på för tv-program när du var yngre, ja asså på 1900-talet” .

    Svara
  2. Anna

    Våra praktikanter och nya doktorander i år är födda 2000 och 2001. Det känns helt sjukt. Då är man ju typ… Fyra år?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>