Söndag- fattigmat och en korrekt halt

Diskuterade Frenchies hull med en vän via Messenger så jag passade på att ta detta kort.

Här ser han ok ut tycker jag; jag tror att hans hans ”grundkroppsform” gör att han aldrig kommer att kunna bli mycket tjockare än så här (lite mer så klart) men däremot rejält smalare om man inte är noga med att ”fodra på”.

Efter ett pass i ridhuset gjorde jag som jag alltid gör; kollar hur han ställer sig i halten innan jag ska hoppa av:

Han får inte ”stå som en pensionär” som jag brukar säga till honom och ställer han sig spretigt med benen rättar jag honom.

Det har jag gjort med alla hästar och jag inbillar mig att det kan hjälpa till i inlärningen hur man vill att dom ska stå.

Idag har vi lagat lite mat också; ”fattigmans-moussaka” sa jag till Henrik.

Vi hade lite för lite fläskfärs och potatis men drygade ut det med morötter, ägg som vi hade fått av en person med egna höns och så en bit ost som låg i frysen.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Jag brukar undra när jag står i affären vem tusan som köper fläskfärs? Så vidrigt, men nu förstår jag att det finns de som köper det. Köper knappt blandfärs, endast till kålpudding faktiskt. Möjligtvis skulle jag äta fläskfärs på en öde ö.

  Svara
  • Birgitta

   Vidrigt? NU förstår du?!?!

   Tja…hade jag varit den enda som köpte fläskfärs hade den givetvis inte sålts 🙂 .

   Smaken är olika. Jag klarar tex inte av att äta oxfilé pga smaken och den anses av många mycket god.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>