Tisdag- förändrat mindset

Idag har Frenchie vilodag så jag passade på att börja röja lite utomhus efter höstens och vinterns härjningar.

Medan jag pustade lite över mängden grenar som låg på marken drog jag mig själv i örat och gav mig själv en liten utskällning;

I stället för att gnälla över all krattning borde jag vara TACKSAM att jag bor på en så underbar plats även om den medför ett annat arbete än om vi bodde i lägenhet.

Det finns säkert de som med glädje skulle byta ut livet i ett hyreshus mot att ”behöva” kratta….

Och underhållet av allting här blir lättare för varje år; precis som jag förutspådde och har arbetat mot.

För så är det; som med väldigt mycket i livet stavas framgång just UNDERHÅLL, håller man efter whatever blir det väldigt mycket lättare, snyggare, bättre osv.

Gläntan framför skottkärran på bilden var tex för 3 år sedan fullständigt igenväxt och bestod av murkna, vissna, döda eller halvdöda kvistar, grenar, trädstammar och löv som låg huller om buller på marken eller var invirade i friska grenar- det var rena djungeln och jag kunde knappt ta mig in för att rensa bort de enorma mängderna som hamnade bland trädgårdsavfallet.

Och nu ser det ut så här….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>