Torsdag- regnvägrare

När jag släppte ut hästarna i morse hade Lillis redan hagsällskap redo och behövde inte vara ensam när Frenchie och jag åkte för att träna för Nina.

Hos Nina konstaterade vi både att hemläxan får bli förvänd galopp som jag uppenbarligen inte har tränat på tillräckligt. I framför allt den vänstra förvända galoppen blir Frenchie lång och osamlad och jag har bara låtit honom bli det utan att göra tillräckligt mycket åt det, typ.

Idag blev detta så tydligt så nu ska jag skärpa mig och det lär ju visa sig den dagen jag vill tävla MSV B:5 eftersom man där gör byten utmed långsidorna efter några meters förvänd galopp.

När vi kom tillbaka till Ryhus blev det också tydligt att väderleksprognosen inte skojade när den angav regnmängden och efter att Markus hade varit och skott Frenchie släppte jag inte ut hästarna igen.

Visst…det blir skitigare i boxarna ju fler timmar hästarna står inne och de äter lite mer hösilage och det är ärligt talat mer det jag tror påverkar att vissa vill ha sina hästar ute i alla väder; det och att de kanske jobbar och inte KAN ta in även om de hade velat.

När jag är ute och kör ser jag ibland hästar som vid ösregn inte har flyttat sig en centimeter på 1-2 timmar och kanske förmänskligar jag dom men jag tror de har det skönare i boxen. Mina vill i alla fall inte stå i ösregn hur många timmar som helst och de får också slippa om de hänger vid grinden för länge utan att rubba sig.

Molly är ännu ”värre” än hästarna och vägrar att gå ut i ösregn så hon har just nu inte varit ute på fler timmar än jag vågar berätta men bryr sig inte heller utan sover skönt i soffan. Och ja, jag har försökt att locka ut henne men utan respons och då slipper även hon.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag släppte ut katterna förut och sedan satte jag mig i videomöte… Då kom det riktigt överfallsregn i ett par omgångar men jag kunde inte gå ifrån så de fick vara ute. När mötet var slut och jag släppte in katterna så ylade hankatten som om han var utsatt för tortyr de kan ju liksom gömma sig i utbyggnaderna eller under verandan men det hjälper tydligen inte.

  Svara
  • Birgitta

   Ylade….ha ha …jag dööör!

   Själv öppnade jag ytterdörren och försökte fösa ut Molly för en ”kiss” men hon vände och kastade sig in i huset igen !?! Då hade det ändå SLUTAT att regna ????
   Jag fick vackert sätta på mig skorna och släpa med mig doggy ut…suck. Då hade hon inte varit ute på över 10 timmar!!!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>