Torsdag- muskelcheck

Som ni kanske förstår av bilden blev det inget med den planerade utebanepremiären för i år.

Ett häftigt regnande tidigare på morgonen vätte ner banan för mycket och det var bara att gå in i ridhuset i stället.

Däremot blev det inbokade besöket av equiopaten Lisa Daniel av och hon hittade inga större saker att anmärka på eller behandla på Frenchie.

Det hon noterade var att han hade en spänning i den vänstra bröstmuskeln, gissningsvis efter en sträckning och det var väldigt intressant för det var det enda området Frenchie var klart upprörd över när jag klippte honom sist. Då hittade jag ett pyttelitet sår och tänkte att det kanske var därför han var så störd men hans reaktion kändes ändå på tok för överdriven eftersom han i övrigt stod som ett ljus.

Han ville idag inte sträcka sina framben framåt neråt optimalt utan ryckte åt sig dom ”i förtid” så det ska jag träna på och försöka stretcha.

Det ska bli intressant att se om jag kan öka hans vilja att sträcka ut frambenen; när jag tex gör ”hovkratstricket” gör han det lekande lätt och bäst av alla hästar jag ägt men frambenen har vi att jobba med.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>