Söndag- ute

Ahhh…äntligen kunde jag rida på min utebana; upptorkad och fin!

Förra året red jag på den redan i mars men i år har det varit minusgrader så sent som förra veckan.

Lite bilder:

Vardagslyx: att kunna plocka påskliljor hemma (ratas otroligt nog av dovhjortar till skillnad från tulpaner som vi aldrig mer kommer att plantera om jag säger så 🙂 :

Min ”blåa glänta” utvecklas finare och finare för varje år. Platsen (en bit framför stallet) bestod när vi flyttade hit av ”ett ton” förmultnade träd, grenar, kvistar täckta av lika många ton ogräs och löv.

Jag vet inte hur många skottkärror jag har fyllt med allt detta men nu finns det uppenbarligen jord och ljus nog för lite blommor:

Måste visa en bild jag såg på en fd stallkamrats tänkta bete; totalt uppfräst av vildsvin! Detta är min fasa och jag har sett mindre spår inte alls långt ifrån Ryhus som jag anar kan vara gjorda av vildsvin. Jag har även sett djuren men inte mer än en handfull gånger på 3 år och då har de bara rusat genom hagarna i full fart. Låt oss hoppas att det fortsätter så för snacka om att de kan förstöra:

En kommentar

  1. LenaB

    Jag bodde tidigare på ett ställe där vi hade mkt rådjur så jag lärde mig (den hårda vägen haha) lite vårväxter som funkade, bla påsk och pingstlilja, iris, hyacinter och snödroppar. Lycka till!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>