Utvärdering: renskinn

Då var det dags för ännu en utvärdering; denna gången av mitt renskinn.

För så är det ju ibland; att man initialt tycker att något verkar jättebra men inser efter ett tag att produkten var överreklamerad, inte höll måttet, blev utsliten/ gick sönder eller whatever.

Låt mig säga det direkt; renskinnet från Röda stjärnan håller måttet!

Jag har läst en del åsikter från andra som provat olika renskinn och som påstått att a) deras hästar blev livrädda för skinnet pga lukten och b) skinnet släppte en massa hår (fällde).

Mitt skinn luktade inte det minsta konstigt och Frenchie brydde sig inte en sekund och jag har borstat mitt skinn både hårt och länge utan annat än att enstaka hår har ramlat av.

Jag vill också påtala att renskinnet är en ekonomisk produkt så till vida att man inte tvättar det som ett schabrak (man sparar el, tid och tvättmedel) utan bara lufttorkar och borstar det.

Om det håller längre än ett tyg-schabrak låter jag vara osagt då jag bara använt mitt skinn i knappt ett halvår. Men så här långt ser det fint ut.

Så summa summarum kan jag absolut rekommendera skinnet från Röda Stjärnan i alla fall; andras skinn kan jag inte uttala mig om.

Mitt sista råd om man köper ett skinn är att inte använda BÅDE skinn och schabrak; om sadeln passar blir det för mycket ”kaka på kaka” och sadeln blir wobblig.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria Henriksson

    Låter jättebra. Vad var orsaken till att du började använda det?

    Svara
    • Birgitta

      Frenchie fick mindre oömma skav längst bak under sadeln och jag ville inte riskera ATT han skulle bli öm eller att skaven skulle öka.

      Min sadel passar (kollad av utprovare) men han är ganska rörlig och detta med skav under sadeln vintertid är för övrigt otroligt vanligt.

      Såg att tom en ”kändisryttare” MED utprovad sadel OCH renskinn OCH supernoga med allt i hantering, rykt osv fick skav på samma vis på SIN häst så det kan absolut hända utan att man varit oaktsam.

      Många vittnar om renskinnets förträfflighet.

      Svara
    • Birgitta

      Vad roligt att läsa!

      Jag gjorde ju en liten ”marknadsundersökning” innan jag valde Röda stjärnan och de var billigast och jag fick hem mitt dagen efter beställning!

      Hööks kostade iaf då (i vintras) det dubbla.

      Svara
  2. Maria Henriksson

    Ok samma har hänt mig,jag har använt fårskinn, men renskinn är kanske effektivare

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>