Fortsatt gallring

Det är så skönt att efter 3 år har kommit till det stadiet vad gäller grönytorna runt Ryhus att jag inte behöver lägga all tid och kraft på det som var dött utan kan börja reflektera över det som faktiskt också lever 🙂 !

Och med den tiden att tänka efter har jag insett att jag vill decimera en hel del buskar sin grönskande skrud till trots för de är också rejält taggiga vilket skapar en stor olägenhet när man måste manövrera sig runt dom vid gräsklippning och ogräsrensning.

Man skulle kunna luras att tro att jag är väldigt trädgårdsintresserad så mycket tid som jag lägger på sysslor relaterade till detta men för mig handlar det mer om att jag vill att det ska se snyggt ut här och ledstjärnan är tveklöst LÄTTSKÖTT!

Men för att få det lättskött har vi varit tvungna att rensa bort motsvarande flera containrar med träd, grenar, stubbar, buskar, brännässlor, ogräs, löv och jag vet inte allt.

Vi vill helst kunna ”dra över” så mycket som möjligt med åkgräsklipparen och jag skakar fortfarande på huvudet åt min villfarelse när vi flyttade hit när jag trodde att vi skulle klara oss med en bensindriven handgräsklippare.

Vi gjorde något tappert försök men insåg att vi inte hade hunnit klippa färdigt ena änden av Ryhus innan gräset hade hunnit växa upp i den andra…nästan i alla fall.

Det enda positiva var att man fick bra motion, läs: höll på att få hjärtstillestånd efter x timmar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>