Tävlingslösningar i Skåne

Jag var för 2-3 år sedan lite rädd att allt dressyrtävlande i Skåne skulle dö ut om inte arrangörerna fick mer än en handfull starter per klass men ser nu hur klokt dessa har löst det faktum att tävlandet dalat.

Medan man ”förr” bara hann med 2-3 klasser per dag pga mängden starter så ordnar man idag tävlingar med ”trettioelva” klasser per dag i stället. 

Och även om det är urtråkigt att bara möta några få konkurrenter så är jag ändå tacksam att det ens FINNS ett fortsatt stort utbud av tävlingar ”nästgårds”.

Jag och en annan ryttare diskuterade detta häromdagen; vem tusan lägger pengar på ett meeting idag (om man bor i Skåne) med de priser som råder på bensin, uppstallning osv? 

Absolut kan det vara KUL (i alla fall om det går bra ha ha ha) men jag lägger hellre de tusenlapparna som ett bidrag till en utlandsresa.

Och det går lätt 4.000-5.000 på ett meeeting om man räknar in alla utgifter inklusive ett eget enklare boende och för i alla fall mig är det för mycket pengar att lägga på att rida några klasser.

På bilden Vicke och jag den enda gången jag varit på meeeting de senaste 20 åren. Det var rätt kul men gick inte speciellt bra kan man väl sammanfatta det äventyret 🙂 .

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena Johansson

    Vet inte hur det är i andra distrikt, men i Göteborg får klubben ett ekonomiskt bidrag, om man inte höjer startavgifterna.

    Svara
  2. Frida

    Skulle nog heller inte åka på meeting idag även om det verkar trevligt. Så många tävlingar och/eller träningar man kan få för samma summa som ett meeting med avgifter, boende, uppstallning osv skulle gå på. Bor man längre uppåt landet så kan jag förstå att det kanske till och med är mer lönsamt att åka på meeting och klämma in fler starter på samma helg än att åka över dagen men här nere i Skåne är vi ju tacksamt nog bortskämda med fina tävlingar inom rimliga avstånd i princip varje helg.

    Svara
    • Birgitta

      Känns som att många också glömmer den rejält förhöjda smittorisken på meeting. För mig absolut värt att beakta.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>