Tisdag- ommöblering, kvadratridning, en sista spruta och några loppisfynd

Före

Efter

Efter gårdagens soptunne-köp  passade jag på att möblera om lite i min mikroskopiska foderkammare- inte lätt att få plats med så mycket som möjligt på den lilla ytan men jag tycker det blev bra.

Nytt pass på ridbanan och jag tror att jag är något på spåren. Jag fick en riktigt bra känsla när jag, som Nina, stackars människa har tjatat om hur många gånger som helst, tänkte på att hålla ihop Frenchie bättre och inte låta honom vara en rektangel utan sträva mot en kvadrat.

Jag vill gärna lätta av i handen i både igångsättningar och avbrott men om jag ”håller kvar” så blir det bättre- så skulle man kunna förklara det hela lite förenklat.

Idag har det blåst rejält så jag anammade min individuella bedömning och bestämde att hästarna inte behövde några flugmössor.

Mössorna sitter på bra men jag vill ändå inte överanvända dom så att det kanske blir skav- de kan behöva användas i många, många veckor framöver.

På eftermiddagen var det dags för den 4:e TBE-sprutan för att uppnå skydd de kommande 3 åren och jag fick en liten chock när jag körde till fästingbussen i Genarp.

Det stod minst 30 personer i kö i denna lilla håla och jag fattade ingenting; vanligtvis har jag och kanske 2 personer väntat på sprutan och samma sak har det varit när blodbussen har varit där.

Henrik sa att man hade pratat om TBE på nyheterna härom dagen så kanske berodde den långa kön på detta?

Nu är jag i alla fall färdigvaccinerad och det känns bra.

När jag ändå var i Genarp passade jag på att besöka Erikshjälpen och medan jag åkte tomhänt därifrån senast hittade jag 9 hela saker jag köpte idag! Så är det ju i loppis-branschen- ibland har man tur och ibland inte.

Jag ska visa er mina fynd i sinom tid; det var mest krukor men även denna häst som jag tyckte kunde införlivas med övriga djur i mitt stall.

Denna gosse hamnade ovanpå mitt stallskåp!

Tänkte egentligen ha honom på läktaren i ridhuset men där hade han nog blivit ”ihjälriden” 🙂 av besökande barn 🙂 !

Som ett lustigt sammanträffande såg jag dessa ridskor för 80 kronor (hästen kostade 50 spänn)- jag har ett par likadana och de kostade nästan det tiodubbla för rätt många år sedan.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>