Fredag- vackert

Ursäkta mitt tjat men hur kan man inte tycka att detta är den vackraste tiden på året (så vida man inte är pollenallergiker…)?

All grönskan är så vacker och fräsch, vinterns vissnade löv är ett minne blott liksom leran, det smutsiga och förfulande.

Jag, som bor på landet och åker några mil till jobbet ser detta bländande överallt och inte bara hemma- mycket genomgår en väldigt vacker transformation just nu.

Hemma har jag utfört årets första gräsklippning och än så länge växer detta lite ojämnt; mer på vissa ställen än andra.

Gräset i mina hagar är gräsmattekort och verkligen långt ifrån böljande och tex gräsfälten mitt emot mina hagar som stått obrukade sedan vi flyttade hit har dubbelt så frodigt gräs, minst.

Kanske för att ytan putsas varje sommar eller ännu troligare för att marken där är ”sumpigare” (=samlar mer vatten som är bra för gräset just nu)?

Jag skulle i den bästa av världar önska långt mer gräs till den lite svårföddde Frenchie och ännu mindre gräs till ponnyn pga min alltid närvarande fångest (ett otroligt talande ord btw) men nu är det som det är och jag har en slags kompromiss i hagarna och får vara glad för det.

Jag var i alla fall glad efter dagens ridpass, så som jag nästan alltid är och det ska inte underskattas.

Henrik och jag har avnjutit en ute-lunch och nu har jag sovit inför kvällens arbete.

Såg precis ovan självsådda pensé- ännu lite vardagsskönhet om ni frågar mig.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Kan du ”låna” marken mitt emot dig om den nu är obrukad? Ibland blir bönderna glada om man frågar om mark.

    Svara
    • Birgitta

      Förtydligande:
      Även den marken tillhör godset och jag gissar att jag skulle få arrendera den. Detta är dock absolut inget jag vill av flera anledningar:
      -Jag hade fått bekosta stängsling av marken
      -Marken är på tok för sumpig på sina ställen (risk för avtrampade skor och annat jag inte vill riskera)
      -Jag hade bara vågat låta Frenchie beta av det gräset och då hade avståndet till ponnyns hage EVENTUELLT skapat en onödig oro som jag absolut inte vill riskera
      -Jag har redan 3 hektar till 2 hästar vilket är en större lyx än jag kunnat önska så att ”gapa efter mer” skulle kännas väldigt fel helt enkelt

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>