Tisdag- spån

I förmiddags var jag och tränade för Nina; jag försöker alltid att få tiden klockan 10 som passar mig bäst.

Då hinner jag pyssla i någon timme i stallet innan det är dags att köra men jag är ändå hemma till lunch (frukost för mig).

Nina kommenterade att Frenchie ser jättefin ut i hullet just nu; hon har stenkoll på detta liksom jag och han har ju en tendens att dra åt det tunnare hållet. Det lilla gräset han har i hagen har absolut gjort skillnad och jag vill/ vågar inte ge honom mer kraftfoder för att inte riskera magproblem (han har haft konstaterat magsår för flera år sedan som läkte ut).

Stråfodret äter han inga jättemängder av och det är ju som man brukar säga; att man kan leda en häst till vattnet men inte tvinga den att dricka och för båda mina hästar gäller samma sak inte bara med drickan 🙂 utan även ensilaget.

När jag hade lämnat av Frenchie hemma körde jag vidare till Malmö eftersom det var dags att hämta mer spån.

Detta brukar räcka ungefär 2 månader och även om det är en tråkig syssla (att fylla 2 storsäckar) så är jag mycket tacksam för möjligheten.

Jag köpte lite nya blommor på Granngården igår; vi får se vad dovhjortarna säger om dessa. 🙂 . Vanligtvis äter de varken tagetes eller stjärnöga och någon påstod att de inte vill ha gula eller oranga blommor så jag har gjort vad jag har kunnat ha ha ha!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Jag har olika sorters Aklejor i trädgården nu.. Mina rådjur äter inte dessa.. Prova köpa sådana! Finns i hur många sorter som helst och är oerhört vackra samt sköter sig själva förutom lite vatten när det behövs!

  Svara
 2. Marie Ultege

  Just nu vägrar Barbie att äta annat än gräs ute i sin lilla gräshage. Tydligen finns det tillräckligt enligt henne. De få kg jag ger henne får jag oftast slänga det mesta av (ca 2kg fördelat på frukost och lunch). Ger 3+5 kg inne sen, em och kväll. Ger jag mer lämnar hon. Ännu så länge har hon inte magrat av ändå, men ändå lite orolig att hon ska tappa då hon är 25 år.

  Svara
  • Birgitta

   Först nu när jag har gräshagar året runt inser jag hur mycket i alla fall mina hästar älskar färskt gräs. De kan i perioder i början av betessäsongen lämna kraftfodret i hagen för att beta FÖRST även om de kommer tillbaka till kraftfodret efter x tid. Därav att jag verkligen vill att framför allt Frenchie kan beta ordentligt. Ponnyn får jag vara mer försiktig med. Han får för övrigt bara några nävar havre.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>