Hamstrar

När jag hade en häst (Décima) som gärna sprang med tungan utanför munnen provade jag i min desperation ”allt”; jag lät veterinärer, equiterapeuter och massörer undersöka henne, jag provade alla möjliga nosgrimmor och bett och samlade över tid på mig en del av de sistnämnda.

Men även om jag ibland skojade om att jag kunde öppna en affär med betten så köpte jag inte dom för att det var ”kul” så att säga medan jag ibland undrar över en del hamstrar 🙂 !

Man får så klart lägga sina pengar på vad man vill men jag blir ändå lite fascinerad när jag ser privatpersoner som säljer tex nedan (detta är två olika personer):

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    När vi hade båda hästarna så jo vi hade ett gäng shabrak, dels flera tävlingsshabrak samt de vi varje år envisades att inhandla på Falsterbo. Nu när vi bara har Mirre så har jag sorterat ut en hel del, försökt sälja av på loppis eller kastat, trots det ligger det nog en 12 st kvar trots att jag kanske bara använder typ 4 eller 6 (2 för tömkörning) ☺️.
    Bett ska vi ju bara tala tyst om
    Fredde glappade med tungan en del tills Madde hittade ngt som passade o Mirre gnisslar tänder o där har vi också inhandlat en del. Är nu nere i 2-3 som jag skiftar emellan. De andra 10 ligger bara o skrotar

    Svara
  2. Anja K Phersson

    Otroligt vilken konsumenthysteri en del människor har, undrar om de för ett ögonblick funderar vad sådan konsumtion resultaterar i.

    Svara
    • Birgitta

      Om jag ska döma utifrån de som säljer så verkar en majoritet vara unga tjejer som gissningsvis fortfarande bor hemma och har råd att lägga massor av pengar på grejer de köper för att de gillar att matcha, köpa det senaste osv.

      Förhoppningsvis inser de längre fram i livet att man inte behöver så mycket prylar och att ridningen inte påverkas det minsta av om man har 3 eller 23 schabrak.

      Man kan så klart argumentera att var och en får köpa vad den vill för sina pengar men dels är konsumtionshysteri per se inte positivt för miljön tex och dels får man hoppas att de som köper dessa mängder inte gör det på bekostnad av tex träning, bra foder osv.

      Svara
    • Birgitta

      Ja betänk att ett märkesschabrak kan kosta en tusenlapp så…

      Sedan kanske denna person fått dom som gåvor över tid…(men då hade jag önskat mig något annat ha ha ha).

      Svara
  3. Petra Milton

    Skulle kunna vara hemma hos mig. En kombination av en dotter som älskar att matcha och en mamma som har svårt att sälja/slänga. Rensade ut en proppfull gekås trunk nu i vår men har nog 40 schabrak kvar. Sen har ena medryttaren ett gäng här också. Men ingen av oss köper för fullpris utan på mässor eller annan rea.

    Svara
  4. Anja K Phersson

    Oavsett, de pengarna hade kunnat gå till träningar, bättre för alla!

    Svara
  5. Birgitta

    Jag har nog som mest haft…kanske 20 schabrak till en hopp och en dressyrsadel.

    Insåg för många år sedan att de flesta bara låg och tog plats i det då lilla utrymmet jag hade som inackorderad.

    Jag hade ändå bara vissa favoriter som jag växlade mellan.

    Sålde och gav bort ett gäng till en ridskola och bestämde mig därefter för att försöka att undvika att samla på mig dessa mängder.

    Det har gått bra och just nu bättre än någonsin.

    Har aldrig haft så här få schabrak (6) men saknar inget och kan nu med gott samvete köpa fler om ett tillfälle skulle dyka upp.

    Har de senaste 10 åren kanske köpt 1-2 nya schabrak och resten på annons för kanske 150-200/ styck (nyskicksutseende) så det där med att lägga tusenlappar på denna post finns inte hos mig.

    Svara
    • Sarah

      Gör som du, köper bara kvalitetsschabrak (Mias) begagnat/på loppis. För ett tag sen hittade jag två sprillans nya för 100:- st på en loppis, varav det ena hade en klubblogga jag inte ville ha. Köpte ändå och sen hittade jag en matchande strykapå-lapp som täcker loggan precis! Tips 🙂

      Svara
      • Birgitta

        Mitt nuvarande tävlingsschabrak är ett Mias (vitt med brunt kantband) som jag köpte helt nytt av en tjej för 100 kronor!!!! Hon körde tom hem det till mig!!!!

        Nästan alla mina schabrak är Mias och har kostat under 200:- och varit i nyskick.

        Det jag köpte innan det ovan hittade jag också ”nästgårds”- säljaren är en bloggläsare 🙂 !

        Svara
  6. Frida

    Minns när jag var liten och slukade böcker och tidningar om hästar, var ngn bok om att köpa häst där man rekommenderades att ha två vojlockar så att man kunde byta när det andra tvättades. Undrar hur många som bara har två schabrak idag…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>