Söndag- gurka

Ingen skillnad på Frenchies hälta idag tyvärr och jag skrittade ut en runda i skogen för att i alla fall röra lite på honom.

Än har vi inte insektssällskap men det är väl bara en tidsfråga?

Har ni sett mina gurkor?

Låt inte bilden lura er; de är ännu i storlek som mitt lillfinger men jag när ändå ett hopp om att de ska utvecklas till ”riktiga” gurkor. Den allra första skrumpnade ihop och dog långt innan den blev ens som en tiondel av dessa så jag tappade en stor del av lusten men nu så….

12 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Jag skrittar eftersom detta är vad veterinär ofta rekommenderar vid tex vrickning. Att skritta påverkar blodgenomströmningen positivt vilket även påverkar läkningen positivt.

   Så klart ska man inte skritta om man misstänker tex en fraktur eller om hästen går ovilligt eller haltar i skritt eller något annat indikerar att hästen har obehag av att man sitter på den.

   Frenchie är helt som vanligt att skritta, har inga sår, svullnader, ömhet vid palpation. Jag har tryckt hårt på hans sulor utan reaktion. Jag har även stretchat honom ”hit och dit” utan reaktion.

   Skritten gör förhoppningsvis också att han inte samlar överskottsenergi och börjar härja i hagen.

   Svara
 1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Heja dina gurkor
  Har både gurkor o tomater men är mest stolt över mina ynka paprika plantor som av 8 överlevde 2 varav den ena var nästan döende men överlevde nästan mirakulöst och når nu nästan 10 cm och den andra 25

  Svara
 2. Marie Ultege

  Lycka till med tillväxten på gurkorna. Viktigt med jämn och riklig bevattning samt näring.

  Svara
   • Marie Ultege

    Håll koll lite på bladen om de ljusnar i färgen. Eller om plantan inte orkar med att få fram frukter efter första omgången. Bra jord etc brukar inte räcka hela säsongen. Du kan göra nässel-eller guldvatten och gödsla med.

    Svara
     • Marie Ultege

      Näringsbrist. Jag tror kväve främst, men är verkligen ingen expert. Jag läste någonstans att näringen i jorden räcker ca tre veckor. Sedan bör man gödsla. Du kan ju säkert bara pula på lite mer stallgödsel. Jag använder endast guldvatten efter grundgödslingen som ser precis ut som din.

     • Charlotte

      Trist med hältor, jag håller tummarna att det går över snabbt.
      På tal om hältor: hur mår din hälsporre?

     • Birgitta

      Om du menar min uttänjda fettkudde i hälen är den mycket, mycket bättre! Tog ”bara” 6 månader!!!

 3. Marie Ultege

  Det blir säkert bra . Mina ska planteras i växthuset idag. Segt här hos oss. Det har varit så kallt på nätterna.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>