Torsdag- vilken morgon

Jisses vilken underbar morgon!

Jag klagar ibland på både hösten och vintern och föredrar utan diskussion de andra årstiderna men ska jag vara ärlig hade jag valt dagar som dessa året runt utan att tveka en sekund.

Tänk om man 365 dagar om året hade detta väder som dessutom kom med total insektsfrihet (var tusen är krypen?!?) och tillräckligt med gräs för hästarna att beta sig mätta!

Att jag inte såg ett endaste flygfä ens i skogen tillskriver jag att det var relativt kyligt på morgonen (+8) och att jag red ganska tidigt. Och det är ju annars det som kan störa skogsturerna tycker jag; om man är omgiven av en svärm av irriterande och bitande kryp.

Men idag kunde vi skritta och klättra i lugn och ro och bara njuta av den vackra skogen!

Jag har annars hört och läst och mygginvasioner lite var stans i Sverige och Henrik fick känna på detta när han spelade golf bara några mil från Ryhus men tydligen har de bitande kräken av någon anledning tagit en omväg runt oss….i alla fall så här långt.

Jag minns en sensommar när Vicke stod i Staffanstorp och det från ingenstans kom hur mycket mygg som helst i några dagar.

Jag fick springa ner till hagen vid intag med en hoodtröja uppdragen över ansiktet så jag knappt såg något och ändå hann jag få flera bett i pannan och på kinderna. Det var helt gräsligt och man kunde stå och slå ihjäl hur mycket mygg som helst på hästarna.

Om ni inte har scrollat förbi alla bilder av ointresse utan tänker att Frenchie ser tjock ut så är det delvis en liten synvilla eftersom han har börjat sätta vinterpäls som liksom fyller ut hans konturer lite men han ÄR även riktigt rund och fin och jag hoppas att jag kan bibehålla detta även när gräset tryter. Han skulle gärna äta ”100 kilo” kraftfoder om han fick men jag väljer att även fortsatt betrakta honom som en magsårshäst (han hade magsår något år innan jag köpte honom) och gör allt för att han inte ska få detta problem igen. Och är man då kinkig med hösilaget är det inte lätt att bli eller förbli rund (han får lucern vid behov och linfrökaka dagligen så det har jag koll på).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>