Tisdag- för och nackdelar

Kollade Frenchie på lina i morse och han travade bättre än igår, det är allt jag kan konstatera så här långt.

Jag ser en svag hälta i vänster varv, ingen i höger, igår var det mer synligt i vänster och även då inte alls i höger.

Och som jag skrev igår om mina hagar är det absolut förståeligt om man som utifrånbetraktare kan känna avund över dom- det hade jag också gjort efter alla år när mina hästar i perioder har stått i långt sämre inhängnader.

Men det är banne mig inte bara positivt med dessa stora, kuperade ytor där vildsvin och sorkar kan härja.

Dessutom finns det mängder med sten under jorden vilket vi om inte annat fick erfara när vi skulle slå ner hagstolparna. Det ”tog emot” på hur många ställen som helst vilket också är anledningen till att stolparna inte sitter med exakta avstånd mellan varandra.

Att Frenchie 2 gånger blivit halt av att leka deltagare i Grand National är för djävligt rent ut sagt och antingen är han hur klen som helst eller så har han haft maximal otur men det värsta är att detta kan hända igen och igen och igen…en miljon gånger! Hur hindrar man en häst från att springa i hagen liksom?

Och vad gäller min ponny så ska han egentligen inte gå i gräshage alls pga tidigare fång och PPID-diagnos men dels har jag inga grushagar och dels skulle hans livskvalité försvinna helt med ett sådant arrangemang (läs grushage) – det är jag ganska övertygad om. Jag såg ju hur detta extremt snälla djur började gnaga på utebanans staket när han var konvalescent efter fången för 2 år sedan och var tvungen att stå där och det är enda gången han ens vidrört något av trä hos mig.

Nog om detta.

Idag har jag tagit i de sista gurkorna så mitt odlade får officiellt anses vara avslutat för i år.

Med tanke på nerlagda insatser och kostnader är jag mycket nöjd och peppad inför våren.

4 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Hade jag vetat allt vad jag vet idag när jag funderade på att köpa min första häst hade jag inte gjort det. Nu vet man liksom inget annat och är för gammal för att hitta något roligare i livet. Typ.

   Svara
  • Birgitta

   Han ÄR väldigt lugn i hagen och travar/ galopperar i princip ”aldrig” vad jag ser.

   Och ponnyn ska äta så lite gräs som möjligt medan Frenchie bör äta så mycket gräs som möjligt (för att hålla hullet) så jag vågar inte ha dom i samma hage utan de går i så anpassade hagar som det går.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>