Mina whippet Soya och Molly

Soya (Per-Mobile Zingy Beauty) föddes i januari 2008 och var min och fd makes stora lycka sedan året därpå då vi köpte henne. Det finns inte ord nog att beskriva vilken glädje hon skänkte oss varje dag och vi var båda helt tokiga i henne.

Soya provade på alla de traditionella tävlingarna man kan ägna sig åt om man har en whippet:

Utställning- domarna förstod aldrig hennes storhet.
Lure Coursing- som var för mycket bedömningssport för att passa hennes ägare.
Rundbana- där hon nog kommer att bli ihågkommen som den i Sverige särklass långsammaste hunden- men hon älskade det!
Whippetrace- som vi bara nosade på eftersom det var för långt till alla träningar/ tävlingar.

Soya har flera helsyskon varav syster Zahra med ägare Görel är flitiga bloggläsare som också kommenterar en del och flickorna träffades också flera somrar i rad.

I februari 2013 fick Soya till min och fd makens bedrövelse sitt första epilepsi-anfall och flera följde därpå. Det är en jobbig sjukdom för framför allt hundägaren skulle jag vilja påstå- anfallen ser otäcka ut och man vet aldrig när de kommer. Hunden är medvetslös under tiden anfallet pågår så den lider troligen inte alls men det är ändå tungt med dessa oberäkneliga anfall. Lyckligtvis kunde vi stoppa fortsatta anfall efter byte av medicinering i oktober 2014.

Våren 2015 drabbades Soya av en kronisk tarminflammation som gjorde att hon väldigt lätt fick diarréer. Vi provade flera olika mediciner och doser av dessa och det fungerade på det stora hela bra till april 2016 då vi kände att Soya inte längre hade den livskvalité vi önskade för henne och hon fick somna in.

Världens finaste Soya

image

Oktober 2015

image

Januari 2016

I juli 2016 köpte jag och min nuvarande make Molly (Blue Crazy Stareyes Surpise) född i augusti 2014.

Jag vill nog påstå att Molly är en värdig ersättare till Soya och är i mångt ”en Soya i annan kulör”.

image

Augusti 2016

Oktober 2016

Maj 2017

För de hundintresserade kan jag berätta att Molly är min femte hund.

För ca 20 år sedan hade jag först en schäfertik som kallades Ketty (Hundskolans Oranja) och därefter en greyhoundhanne som kallades Sladden (Zulu Last) samt slutligen ytterligare en greyhoundhanne, Tyson (Somollis Star in Motion).

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Biba

  Soya je apsolutno predivna. Odusevljena sam sto sm najzad videla kako ona izgleda.

  Svara
 2. Ann-Charlotte Sternefält

  Åh, så du har en whippet! Jag har en vän med tre whippet, och hon är aktiv både inom utställning och sprint. Jag har fått hänga med på hundevenemang och fotografera hennes hundar. Jättekul! Detta har medfört att jag blivit väldigt förtjust i rasen. I samband med en sprinttävling fick jag en förfrågan om jag ville ha en svart whippethane. Han var tvungen att omplaceras då han inte trivdes med andra hundar.

  Jag fick gå med honom och hälsa på honom hur mycket som helst. Innerst inne visste jag att jag inte hade någon som helst möjlighet att ge honom ett hem, men på något vis inbillade jag mig ändå att det kanske skulle gå. Men som sagt, det gick ju inte… Annars hade jag fått honom gratis och med mig på en gång. Han var hur trevlig och go som helst. Usch, det är nästan jag känner saknad efter honom när jag skriver om det. Blev så förälskad i honom på direkten. <3 När det gäller sprint fick jag veta att han springer hellre än bra, men det skulle inte spelat mig någon roll.

  Jag har redan nu tagit beslutet att OM jag någon gång ska skaffa hund, ska det bli en whippet. Jag har fått så många positiva erfarenheter av dem så det finns ingen annan ras som lär slå dem.

  Svara
  • Birgitta

   Det är många som ”fastnar” för whippet när de väl har lärt känna rasen.

   De har många kvalitéer tycker jag: rasen är frisk, hundarna lugna inomhus men livliga utomhus, går oftast utmärkt bra ihop med hur många andra whippets som helst, är billiga vad gäller mat, fodrar ingen pälsvård osv osv.

   Svara
   • Maria

    Kul att se Per Mobile whippet. Min väninna har haft flera från dem o jag var med och hämtade en tik därifrån. Hon lever fortfarande o heter Red Rose. Själv har jag saluki o haft lurcher för att nämna några. Samt är medryttare till ett 24 årigt SWB sto. Så kul du har vinthund oxå.

    Svara
    • Birgitta

     Ja Soya var en helt underbar hund och jag trodde aldrig att jag skulle finna hennes like men minsann hittade vi Molly!

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>