Om mig

Jag som driver denna blogg sedan våren 2007 heter Birgitta Jacobson och är en tjej född 1966.

Mina föräldrar invandrade till Sverige från fd Jugoslavien 1 år innan jag föddes och sedan dess har vi förblivit Skåne trogna.

Jag har bott i Malmö i nästan hela mitt liv men flyttade till Staffanstorp 2003 där jag först bodde i hus med min fd make och därefter i en jättefin lägenhet centralt i byn med min nuvarande make Henrik och vår whippet Molly.

I maj 2020 flyttade vi till ett hus med tillhörande stall, lösdrift, ridhus och ridbana strax utanför Björnstorp mellan Dalby och Veberöd. Gården heter Ryhus.

Jag är utbildad socionom och arbetade i många (ca 15)  år med försörjningsstöd innan jag för över 10 år sedan ändrade inriktning något och jobbade med bostadslösa familjer till vilka socialtjänsten hyr ut lägenheter i andra hand. Ett roligt och mycket omväxlande arbete.

Jag arbetar sedan 1 oktober 2015 vaken natt på ett boende för våldsutsatta kvinnor i Malmö- ett intressant arbete som dessutom tillåter mig att vara ledig på dagtid och kunna pyssla med mina djur.

Som ni kommer att förstå av bloggen är mitt största intresse ridning i allmänhet och dressyr i synnerhet och jag har hittills haft 9 egna hästar varav den första köptes när jag var 20 år gammal. Mer om mina hästar kan ni läsa om i en separat flik som heter just ”Mina hästar”.

Jag har alltså alltid varit mest intresserad av dressyr även om en av mina hästars (Herons) hopptalang även gjorde att jag startade i en mängd hoppklasser upp till 130.

Jag äger just nu Frenchman (Frenchie ) som är 11 år och min tävlingshäst sedan våren 2022 och Baltazar som är en 26 årig d-ponny vars enda funktion är att vara hagsmycke och sällskap till Frenchie.

Vad gäller tränare har det blivit en del namnkunniga genom åren, en del namngivna här på bloggen och andra inte. Jag tränar sedan hösten 2018 för Nina Wimander i Granelundshallen, Flyinge.

Jag tycker att bloggen har gett mig väldigt mycket positivt, både uppmuntran och rena råd och tips kring allt möjligt.

Det känns som om majoriteten av mina läsare är vuxna, kloka kvinnor och jag tycker att det är jätteroligt med respons på mina inlägg med många givande diskussioner.

19 kommentarer Skriv kommentar

 1. Camilla

  Hej! Jättebra blogg! Ärlig, intressant och mycket användbart här!! Keep up the good work:)
  Mvh Camilla

  Svara
 2. Tuva

  Hej!
  Jag undrar bara om jag kan få ta bilden på den bruna, underbara tinkern och fixa lite med den i gimp för att sedan lägga ut den på en hemsida vid namn howrse.com?

  Svara
 3. Anonym

  den svart vita häten säger min kompis angelica är hennes så jag undrar om det är din häst

  Svara
 4. Ankan

  Hej!
  Jag ramlade över din (mycket trevliga) blogg när jag var ute och surfade efter avkommor till Quite Easy. Verkligen en fin häst du har! Jag såg att du hade lagt ut en annons där din hästs mor var till salu. Har du möjligtvis kontaktuppgifter till ägaren? Jag letar egentligen efter ett sto för hopp, dvs ridbar men stoet var fint så jag skulle vilja veta lite mer. Om inte annat så var i landet hästen står, Skåne? Min mailadress är: ankanlarsson123@gmail.com
  Nu har du ytterligare en följare.
  Mvh Ankan

  Svara
 5. Rie

  Flera gånger har jag tänkt att skicka tips till dig, men var hittar man din mailadress? Hittar ingen kontaktinfo…….eller ser jag dåligt….?

  Svara
  • Birgitta

   Jag och min man är väldigt förtjusta i Kroatien (kusten) och kan absolut tänka oss att åka dit fler gånger (vi har varit där 2 ggr, en gång på Brac och en gång i Tucepi).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>