Veckan som gått

Under den gångna veckan har makens och mitt gårdsletande fortsatt, hitills med mycket nedslående resultat.

Gården vi var och tittade på i torsdags var inte helt i vår smak och behövde fixas till lite och med tanke på det höga priset valde vi att avstå.

Redan samma kväll hittade vi en minst lika fin och långt billigare gård (dit det denna gången var makens tur att flytta in omgående) men givetvis låg den mycket länge bort (stort minus för undertecknad som avskyr bilkörning) och dessutom hade en köpare redan lagt bud på den= kommer att bli såld innan vi ens hinner annonsera ut vårt eget hus.

Ridmässigt har det varit en mycket bra vecka, Archie har gått väldigt bra och det känns som att vi har utvecklats på flera punkter. Jag sitter mer avslappnat i sadeln, behöver inte driva så intensivt som förut och har fått Archie mer självgående. Bytesträningen går ”sådär” men har det positiva till följd att Archie blir mer laddad och ”på” efteråt vilket till viss del bidragit till den långt mer självgående känslan.

Jag hoppas att vi kan träna vidare på detta vis hela sommaren och slippa ofrivilliga vilor. Med tanke på den långa vila Archie hade från november till januari på grund av fången ser jag inget behov att ge honom annat än vilo-DAGAR, inte VECKOR under sommaren.

Planen är som tidigare nämnts att stanna på ridskolan medan den lille åker på en månads retreat.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg för barnen och en del av privathästarna på ridskolan har redan gett sig av till sina sommarställen.

Själv har jag ingen sommarkänsla ännu, tycker knappt att jag har hunnit uppleva någon vår.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>