Ännu en fördel med snön (NOT!!!!)

Så här ser det ut där vi parkerar våra hästsläp just nu! Visst är det underbart! Det är bara att hoppas att man inte behöver åka iväg akut med exempelvis en kolikhäst mitt i natten.
För då kan man nog hålla sig för skratt där man står med sin snöskyffel…(som man inte har….).

Otroligt nog så har i prinicip bara mitt släp klarat sig från att bli helt igensnöat och snöblockerat, snön hade fykt ihop på ett sådant sätt att det blev en ”torr lucka” precis runt om och framför mitt släp så själv har jag hittills sluppit att gräva.

Och med 2 inplanerade träningar per vecka måste jag säga att jag är väldigt glad! Ibland får man var tacksam över det lilla….

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Jag har varit snäll o skottat fram de 3 släp som står hos oss, man vet juh aldrig om man måste åka iväg akut… då har man inte tid o stå o skotta! Er stallägare har juh traktor så de borde juh kunna röja bort det värsta iaf, jag skottade för hand… Tur för dig att ditt släp stod rätt till så du slipper ha vallar framför o runt om :o)

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Stallägaren har plogat så gott han har kunnat men jag kan inte tycka att det är hans ansvar att försöka dra fram släpen. Detta bör man i så fall komma överens om hästägarna emellan, dvs att man med genemsamma krafter hjälps åt att skotta och flytta på släpen.

  Svara
 3. Anonymous

  Knappast dra fram släpen åt alla, men köra en skopa framför så att var och en får skotta framför eget drag.
  Inte för mycket begärt tycker jag!

  Hur tror ni att vi klarar oss i Norrland? 😉

  /Keb

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Nu syns det kanske dåligt på bilderna men det ÄR skottat/ plogat tämligen nära släpen. Jag förstår om man inte precisionskör så nära dom som man bara kan komma utan det får man faktiskt göra själv tycker jag fortfarande, hur trist det än är. Hellre det än att släpen blir påkörda av en stor snöskyffel av misstag.

  Svara
 5. Scilla

  Äsch så lat får man inte vara att man litar på att någon annan skottar. Jag har sett till att mitt släp är framskottat trots att jag inte har planer att använda det. Men skulle aldrig våga låta det stå igen snöad för då hade min lilla oturs häst genast sett till att skaffa sig någon akutärende till veterinären.

  Svara
 6. Aramis

  Nu ska vi bena ut missförstånden här 🙂 Mitt släp är grönt! Det står längst till vänster på den övesta bilden och det står i mitten på den nedersta bilden. På bilden finns även ett grått släp – men det är inte mitt 🙂 Fast jag måste säga att det gråa släpet ligger ännu risigare till 🙂

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  För att avsluta denna extremt viktiga diskussion så VET jag vilket som är ditt släp Liv men däremot så ser det mer grått än grönt ut på min skärm (som är trasig och ska bytas ut).

  Oavsett så blir det till att GRÄVA DUKTIGT om du ska ut och köra, alternativt får du invänta sol/vår/ värme- då löser sig allt av sig självt :=)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>