Veckan som gått

Det här svanparet med 2 svarta ungar simmar så stillsamt i närheten av vårt stall. Ett litet vårtecken tycker jag!

Våren blir mer och mer märkbar här i Skåne och det är minsann inte en dag för tidigt!

Vi är snart inne i april och vissa år har jag vid den här tiden planterat penséer i trädgården sedan länge.

Nu ser trädgården tämligen trist ut, den långvariga snön har gått hårt åt gräsmattan som nu snarare är en MOSS-matta :=(.

Jag hoppas på att lite varmare temperaturer ska stabilisera sig, i förra veckan var det en dag + 1 grad på morgonen, dvs KALLT medan det på eftermiddagen var + 13, dvs VARMT. Några dagar senare var det + 15 och SOL, nästa dag var det + 5, ÖSREGN och iskalla vindar. Inte helt lätt att veta hur/ om man ska täcka hästen med andra ord.

På Archie-fronten finns inte något särskilt att rapportera tycker jag, det mesta flyter på så som jag vill och jag försöker att rida varierat med både dressyr, hoppning och uteritter på schemat även om dressyren oftast dominerar.

Tävlingen i söndags var jag mycket nöjd med även om det inte blev någon rosett och jag har flera tävlingar att se fram emot som jag redan har anmält till.

Vårt husletande fortsätter; huset jag var och tittade på i torsdags (maken var bortrest hela förra veckan) var absolut inget för oss till skillnad från ett hus som jag redan har fått lite ”inside-information” om ska komma ut på hemnet i veckan.

Jag kollade på det från utsidan redan för flera veckor sedan och har också pratat med ägarna men med lagen om alltings djävlighet (ursäkta) så är huset givetvis för dyrt för oss eftersom det är det mest perfekta hus vi någonsin kommer att se utannonserat :=(. Näst intill nybyggt, otroligt snyggt och som lök på laxen ligger det typ några hundra meter från stallet….stön…

Efter att en av mina klienter vunnit 100.000 på postkodlotteriet blev ju maken och jag också ”medlemmar” i detta lotteri (man kan prenumerera på lotter) så mitt hopp står nu ”helt enkelt” till att en högvinst delas ut med rekordfart till oss- i så fall köper vi drömhuset direkt (Birgitta 12 år drömmer….).

Veckan som kommer blir en kort sådan arbetsmässigt och ett tecken på att man (läs: JAG) trivs så bra med jobbet är att alla röda dagar alltid kommer som en mer eller mindre glädjande överraskning. Visst är det skönt och härligt på alla vis att vara ledig men det måste vara hemskt att som vissa räkna månaderna till nästa ledighet. Då borde man nog försöka byta jobb….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>