Vår och sommartider= VALP-tider

Vid denna tiden på året ser man i alla fall i storstaden Malmö små ursöta valpar överallt.

Men precis som med fenomenet ”sommar-katter” undrar jag hur många som kommer att få stanna i sina hem när väl de skönaste årstiderna dragit förbi och den gulliga och ulliga valpen inte längre är lika gullig längre?

I det avseendet är det skönt att slippa oroa sig över rasen whippet tycker jag.

Just denna ras, liksom väl de flesta (alla?) vinthundar hör till de som inte är de populäraste att köpa ”bara för att de är så söta” och de brukar heller inte korsas med ”kreti och pleti” för att därmed få fram en massa valpar som man sedan, trots dumpade priser inte kan bli av med.

Jag blir lika bedrövad när jag läser hundannonser på Blocket som då jag möter okunniga och oseriösa människor IRL som man fattar bara har fallit för ett ”nyck” och som snart kommer att tröttna på sin hund som sedan får vandra vidare till nästa hem.

Jag vet inte heller om det är så bland ägarna till andra raser men i alla fall ”whippetfolket” verkar ha en jäkla koll på varandras hundar (i positiv bemärkelse) och verkar också otroligt måna om att försöka hjälpa en ägare med problem.

Det var ju delvis så vi fick vår egen Soya och det är jag evigt tacksam över.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>