Mycket ska man läsa…..

Ibland hinner jag inte slå upp tidningen förrän jag möts av den ena dårskapen efter den andra.

Idag kunde jag läsa om några människor som var och en på sitt håll lär ångra sitt tilltag- det får jag verkligen hoppas i alla fall.

Den första artikeln lyder som följer:

”En 12-årig pojke i ett samhälle i Alingsåstrakten vådasköt i förrgår sin farmor. Pojken hade under natten hämtat bland annat ett salongsgevär från faderns vapenskåp. När pappan gick för att fiska tog pojken geväret för att gå ut och skjuta fåglar.
På gräsmattan snubblade pojken och ett vådaskott gick av. Skottet gick in i huset genom en öppen altandörr och träffade farmodern som stod i köket. Kvinnan avled på platsen.”

Även om pojken ”bara” var 12 år gammal tycker jag att han borde vetat bättre och samtidigt verkar ju oddsen för det inträffade näst intill osannolika. Men det bevisar bara att allting kan hända….

Den andra artikeln gör mig ännu mer rasande för här handlar det om vuxna människor som verkligen borde vetat bättre:

”Åsnan skriade och barnen grät. Ägarna till en privatstrand vid Azovsjön vid Svarta havet ville locka fler kunder och spände fast en åsna i en fallskärm. Dragen av en båt fick den kretsa högt över semesterfirarna för att göra reklam för stranden. Händelsen visades i rysk tv och de som lät åsnan fallskärmsglida utreds nu för djurplågeri.”

Tyvärr gissar jag att straffet i detta fallet blir NOLL, så brukar det ju vara när man plågar djur :(.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    ja, ibland funderar jag på att sluta läsa nyheterna, så slipper jag bli upprörd över alla dumheter folk hittar på.
    12 åringen borde vetat bättre ja, men ibland fattas det väl vissa bitar i resonemangen. Och detta får han leva med resten av livet, och hans släktingar. Tufft bagage..

    Svara
  2. Anonymous

    Man blir så ledsen och känner sig helt maktlös! Tyvärr så är nog synen på djur inte bättre än så, speciellt inte i den delen av världen….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>