söndag- way too cold!

Precis som jag skrev i gårdagens blogginlägg spelar Skånevädret oss ständiga spratt!

Det går verkligen inte att förutspå hur vädret ska gestalta sig från den ena dagen till den andra och det kan ju kännas lite frustrerande.

Igår morse var det flera plusgrader och först regn och därefter sol.

Idag var det lika många minusgrader och en otäck vind gjorde att det kändes typ 5 gånger så kallt.

På morgonen var jag i stallet för att släppa ut Archie i stor gräshage (det uppskattade han nog), mocka, göra i ordning foder samt ”städa” boxen lite.

Har man en häst som äter med hela huvudet så att betforen yr och landar på bl.a. väggarna kan man behöva göra detta ibland liksom att damma av fönsterkarmen (vilket dock Archie är oskyldig till) :).

Efter stallbesöket blev det hela 2 timmar på Järavallen med Soya och hennes 4 killar :).

Väl hemma tog det lite tid att tina upp och när det var dags att åka till stallet igen kände jag ett visst motstånd mot att åter bli nerkyld.

Archie fick ett dressyrpass med ” lite allt möjligt” och jag gjorde till och med några byten- något riktigt bra och resten ”sådär”.

Jag hann inte mer än hoppa av förrän jag började känna hur jag började frysa rejält och jag fick inte upp värmen förrän termobyxor och dito stövlar satt på kroppen igen.

Jag hade dessutom lovat att leda en stallkamrats häst i ridhuset ett tag och fodra i båda stallen (lönande extraknäck :)) och det bidrog till att jag inte frös till en is-skulptur innan jag kunde kasta mig över min underbart effektiva värmefläkt hemma :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Ni skåningar är ändå lite bortkämda! Här konstaterade vi lite glatt och förvånat att det bara var -12 i morse, när jag kvällsfodrade igårkväll var det betydligt kallare, och på dagen jobbade vi hästarna i -12 och blåst. Inget mysigt alls, bara jobbigt. Tyvärr verkar det bli en tung vinter.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jodå Anna-Kajsa; jag instämmer i att vi i Skåne oftast har bättre väder än övriga Sverige men därför blir också chocken desto större när vi får väder (läs KYLA) som vi inte är vana vid.
    Dessutom är kylan i Skåne av en fuktigare art än i tex Norrland och känns därför värre.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>