Tillbakablickar: när Archie mötte folkets jubel

Häromveckan följde NN:s sambo med till en av våra träningar och då han försökte filma Kreon lite när vi stod stilla så ville Kreon inte alls visa upp sig utan stod mest med öronen spretandes åt var sitt håll vilket NN:s sambo kommenterade med ”HAN BEHÖVER MEDIETRÄNAS”.

Och denna roliga (och sanna, ha ha ha) kommentar fick mig att tänka på när jag försökte medieträna en annan gosse, den gode Archie.

Precis som med mina tidigare unghästar löshoppade jag Archie ganska ofta i unga år och han var väldigt duktig på det och tyckte nog att det var ganska lätt och kul.

Här måste jag göra en utvikning och berätta att jag finner det smått komiskt att alla mina unghästar (Heron, Décima och Archie) blivit lovande HOPP-hästar på kvalitets trots att de köpts som DRESSYR-hästar.

För övrigt var detta något jag var mycket noga med att påpeka under de många åren som Heron hopptävlade; när folk sa ”Åh vilken fin hopphäst” så rättade jag dom alltid med ”Nej, det är ingen hopphäst, det är en DRESSYRHÄST SOM HOPPAR”.

Nåväl…för att återgå till Archies löshoppning så brukade jag ofta hoppa honom på morgnarna, i min ensamhet, med vid ett tillfälle skulle vi i stället träna en helgeftermiddag.

Det var en hel del barn på ridskolan just då och de ville så klart se hur söta Archie hoppade.

Jag tyckte att detta var ett bra tillfälle att vänja honom vid publik inför kommande tävlingskarriär (så mycket publik det nu finns på min nivå när man tävlar dressyr ha ha ha).

Hur som haver så bad jag barnen att de efter avslutad hoppning skulle APPLÅDERA- så att Archie ”SKULLE VÄNJA SIG VID FOLKETS JUBEL” som jag så putslustigt uttryckte mig (tror dock denna humor gick barnen förbi).

Och efter en lika fint genomförd hopp-omgång som alltid så gjorde barnen som jag bett om, de applåderade lite lagom högljutt och Archie det lilla livet….han blev så förskräckt över detta plötsliga ljud att han hoppade till och RAMLADE OMKULL!?!?!?

Inte riktigt den medieträning jag kanske tänkt mig eller önskat men men….han blev ju dock stensäker och iskall i alla lägen på tävlingar, lyckligt applådtränad eller ej!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>