Mera söndag- fyrklöver

Det är nog inte bara vi människor som njuter av att våren har kommit.Idag när jag kom till stallet möttes jag av denna lite ovanliga syn:

4 hästar i hagarna bredvid varandra hade tagit en riktig siesta:

 
3 på rad där….

…och den fjärde här! Zzzzzzz…………

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia

  Hur stora är de här hagarna egentligen? Ska väl vara 10X30 m till en häst nuförtiden för att vara godkända. Ser så små ut men det är kanske bilderna? 🙂

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Tror inte just dessa hagar är så stora som 10×30 ( vi har många större) men har hört att anläggningen hade besök för ”inspektion” förra året och blev godkänd.

  Svara
 3. Cecilia

  Om jag inte minns fel så var bestämde väl Jordbruksverket dessa mått (10X30 för en häst coh 15X30 för två) någongång i somras men detta är ju minimimått. Förstår att ni får rida länge och som du säger minst en timme för här kan dom ju knappast vandra rundor och få utlopp för sin energi utan att ridas ordentligt! 🙂 Mina går i en kuperad skogshage på 2 tunnland och dom rör sig ju väldigt mycket hela dagarna. En nödvändighet för min gamling som inte kan ridas i större mängder! 🙂

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Cecilia:

  Som du vet så VILL jag ju rida och skulle inte vilja att min häst blev ”trött” av hagvistelsen men givetvis skulle jag också tusen gånger hellre ha en stor gräshagen än en liten grushage.

  Här har vi gräshagar som Kreon kan gå i- inte varje dag men tillräckligt ofta för att jag inte ska överväga att flytta honom.

  Men man resonerar absolut olika vad gäller hagvistelse/ motion osv.

  Finns ju tom de som inte ser något fel i att hästar inte ALLS går i hage eller som tycker att 1-2 timmar om dagen är tillräckligt medan andra menar att under 10-12 timmar/ dag i hagen är snudd på djurplågeri.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>