Duktiga djur

I kväll cyklade jag bort till vår anläggning för att fodra och hade Soya med mig.

När vi kom till vårt stall var både Mimmi och Gullis där och jag blev mäkta imponerad och glad över att ingen av dom brydde sig det minsta om Soya liksom inte hon heller brydde sig om dom.

Egentligen ganska konstigt för om Soya ser en katt utomhus så vill hon alltid jaga den, i alla fall så länge katten springer- stannar katten så stannar också Soya och hon försöker aldrig att anfalla; det är jakten som är det roliga tydligen.

Om Gullis ser en hund å sin sida så fräser han direkt, reser ragg och rusar iväg (klok katt) så jag tycker att det är lite konstigt att inte Soya ses som ett hot.

Mimmi vet jag inte riktigt hur hon reagerar mot andra hundar men med tanke på att hon tidigare knappt gick i närheten av människor så har jag svårt att tro att hon skulle vara någon hundälskare precis.

Men som sagt; idag var alla djuren helt avslappnade i varandras sällskap och även om jag inte lyckades få med även Soya på bilden så ligger hon inte många meter från katterna!

En kommentar

  1. Minstral

    Så är det ju, är katten stilla så brukar det alltid funka, det är när de springer iväg som hundens jaktinstinkt kommer fram. Vi har en innekatt som det funkar alldeles utmärkt med, men lik förbenat jagar Asta stallkatterna. Var likadant med Mimmi, hon och Fritz var bästa vänner, men stallkatterna jagade hon.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>