Tisdag- glad sadelägare

Ja, eftersom jag var en av de få i stallet som har kvar min sadel kunde jag delta i dagens planerade träning.

Eftersom det var ungefär tretusen grader varmt idag (nej, jag klagar inte… bara konstaterar fakta) red vi på grusbanan där jag inte varit på ett tag så jag var lite fundersam på vad Kreon skulle tycka om detta arrangemang.

Men bortsett från ett jättehopp för en liten fågel 🙂 skötte sig djuret jättebra och jag bara satt och njöt hela träningen igenom.

Det enda som vi verkligen inte gör bra är halterna, jag har ju berättat om Kreons förmåga att sätta alla fyra benen ovanpå varandra nästan; skickligt men tyvärr inget man får några extrapoäng för- tvärtom.

Arbetet med att stärka och därigenom förbättra traven fortsatte och skedde idag genom både tempoväxlingar i trav och massor av övergångar.

Övergångar mellan skritt och galopp blev det också och nu kunde jag göra hur många som helst utan att Kreon efter ett tag hetsade upp sig.

Passet avslutades med tempoväxlingar i galopp och nu vågar jag trycka på utan att tänka ”tänk om han sticker” (vilket aldrig inträffat så jag vet inte var jag har fått detta ifrån).

Det visar sig att Christina även är dressyrdomare- verkligen jättebra att få input ur den synvinkeln också tycker jag.

Sammanfattningvis en jätterolig träning och det känns som om även Kreon var nöjd med lektionen :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>