Ingen bacillskräck här inte!

 

 

bacill

Texten ovan är kanske liiiite, men bara lite överdriven tycker jag som många gånger tycker att vi i Sverige har en överdriven syn på det här med hygien, bäst-före-datum osv.

När jag var liten på stenåldern visste man knappt var astma och allergier var- numera verkar vart och vartannat barn lida av antingen det ena eller det andra (eller båda).

Jag kan inte låta bli att undra om vi tvättar och desinficerar ihjäl allting i vår omgivning in absurdum så att man sedan, OM man trots allt skurande skulle komma i kontakt med en bacill så blir man dödssjuk?

Nu raljerar jag lite och så klart går jag själv inte omkring smutsig eller vadar i dammråttor hemma men ni som är lika gamla som jag förstår kanske vad jag menar lite grann i alla fall?

Jag kan också undra var syn och luktsinnet har tagit vägen hos de som resolut slänger mat bara för att det råkar stå ett visst bäst-före-datum på förpackningen?

Mat kan faktiskt bli dålig redan INNAN detta datum men kan också gå utmärkt att äta även om datumet passerats- tro det eller ej!

Jag har i alla fall ätit ”gammal” mat hundratals gånger i mitt liv och I lived to tell :).

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Jag, som var liten på stenåldern, hade faktiskt både astma och allergi. Trots detta köpte jag till min mors förfäran en HUND när jag var 12 år gammal. Utvecklade inte pälsdjursallergi tack och lov. Astman och mycket av allergin växte bort tack och lov. Båda barnen hade också problem som små, den ena astma och den andra eksem. Då skaffade vi katt 😉 …utekatt till en början. Sedan var den inne, sedan dog den 🙁 . Då skaffade vi TVÅ nya…Nu har vi en hund och fyra katter hemma och ingen pälsdjursallergi. Kanske beroende på den gradvisa tillvänjningen, inga bakteriedödande rengöringsmedel och lite lagom ”skitigt” hemma

    Svara
  2. Prick

    Fast lite skillnad mellan att äta mat som ser och luktar ok och att inte tvätta händerna efter ett toalettbesök är det allt. Tycker det är äckligt tex jordnötskålarna på krogen som ’alla’ gräver i med sina snuskigt otvättade händer. Urrk.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer. Och ännu värre är när småbarn tillåts gräva i lösgodiset med händerna, kladdiga av Gud vet allt!

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Haha, en till som tänker som jag 🙂 jag undviker att ta lösgodis från de nedre raderna!

        Svara
        • Prick

          Haha – jag köper aldrig ens godis i lösvikt. Långa barn och snuskiga vuxna når till översta hyllan

          Svara
  3. Mandasliv

    Min lillebror är tyvärr ett barn med många allergi. Han har verkligen lyckats bli allergisk mot saker jag knappt visste att man kunde bli allergisk mot. Lider med honom på sommaren då de är värst för honom!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>