Mera fredag- 25+25

Efter att ha packat upp allt vi köpte i Ullared (vi handlade för 6000:- så det blev en del….) begav jag mig till stallet för att rida.

Eftersom det har regnat mycket idag också har Kreon gått ute med regntäcke och kanske är jag hemsk som säger det men det var väldigt skönt att slippa ta hand om en jättelerklump (som igår tex då jag struntade i täcket) och rida på en REN häst.

Jag har varken ork eller lust att borsta i en evighet, det erkänner jag, och är hästen täckt av intorkad lera så tar det sin tid innan man vågar visa sig i sadeln på en sådan smutsgris.

Idag red jag på den stora gräsbanan- det blev 25 minuters trav och galopp utan andra krav än ”bra form och tempo på stora volter och fyrkant” och sedan skrittade vi ut lika länge- lugnt och fortfarande utan hjälptyglar eller fjanterier.

Vågar man hoppas på att hästen en gång ska bli normal :)?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Kul att det blev lite handlat! Här har vi regntäcke på hästen när det är regnit, beroende lite på hur länge det ska regna och temperatur. Ella blir stel om hon fryser.

    Svara
    • Birgitta

      Fast det vräkte ner härom dagen kunde jag inte med att sätta på Kreon regntäcket då det var 19 grader redan på morgonen.
      Dagen därpå blåste det och var 14 grader och då gick det lättare att övertyga sig själv om att det var skönt att slippa en lerklump :).

      Svara
        • Birgitta

          Tål att tänkas på. Dock kostade en flaska 159 kr såg jag och den kan inte räcka så länge om man sprutar hela hästen, eller?

          Svara
          • Sofia M

            Hur länge den räcker kan jag inte svara på eftersom vi använder samma flaska på fler än en häst. Däremot kan jag säga att schampot är drygt, en liten klick räcker låååångt.
            Fråga på deras Facebooksida, finns säkert någon där som kan berätta hur länge deras flaska räcker och hur länge medlet har effekt innan man måste spraya på nytt.

    • Anna

      Blir inte pälsen så hal som den blir av pälsglans? Pälsglans vill man ju inte ha på halsen för kommer det i manen blir det ett projekt att fläta.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>