Mera torsdag- mycket nöjd…trots allt!

Ja, som ni förstår, rubriken till trots, är jag så klart varken mycket eller lite nöjd med att ha en halt häst (vem skulle vara det?) men EFTER OMSTÄNDIGHETERNA så känns det helt ok just nu.

Dagens klinikbesök bekräftade min åsikt att varken jag eller veterinären har sett Kreon så halt tidigare som han var idag.

Jag longerade, sprang med honom före och efter böjprov och inte förrän en bedövning sattes i knät kände vi igen den ”gamle Kreon” som såg så mjuk och fin ut i kroppen utan att halta.

Även efter bedövningen var vi rörande överens- veterinären såg ingen anledning att spruta om knät utan menar att man bör gå vidare med titthålskirurgi eftersom hältan återkommit så snabbt trots att Kreon egentligen svarade utmärkt på föregående behandling (han blev ju ohalt efter 14 dagar).

Jag framförde min teori om att Kreon kanske skadade knät mer än det som syntes av de ytliga skrapsåren när han gick omkull på asfalt förra våren- det är ju faktiskt först därefter dessa problem har kommit och veterinären höll det inte för osannolikt i alla fall.

Jag hade redan i förväg rekat med Palle Brink, mycket duktig på titthålsoperationer och den som övertagit den klinik som ligger nästan granne med min gamla ridskola, om möjligheterna för honom att göra artroskopin på Kreon vid behov och för att göra en kort historia ännu kortare så ska detta ske PÅ MÅNDAG!!!!

Ni kan inte ana (eller jo…ni som känner mig kan verkligen ana) hur glad jag blev över detta extraordinärt snabba beslut- jag hade min vana trogen inte hymlat för Palle med hur jobbig jag tycker all väntan när mina djur är sjuka är men att få operationstid så snabbt var absolut mer än jag någonsin kunnat hoppas på.

Så klart känns det jätteskönt att Kreon ska slippa gå och ha ont i onödan för han var som sagt klart halt idag och dessutom ser jag INGEN som helst anledning att skjuta upp en operation oavsett utgången.

Skulle så worse case scenario inträffa så är det ju bättre att få veta det så snart så möjligt och inte bara förlänga ovissheten.

För detta är just vad det är i dagsläget- en total ovisshet.

Ingen kan veta om Kreon kommer att bli ohalt relativt snabbt, efter en ganska lång konvalescens eller aldrig och jag vill som sagt påbörja resan mot vetskapen så fort det bara går.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Jag tycker det blir mycket lättare att hantera jobbiga saker om man har en plan .

    Svara
  2. Bodil

    Lika bra att veta! Jag har bokat tid till Salli också, hon ska in för sin artroskopi på torsdag. Hoppas nästan på att menisken är skadad så att man vet vad det är…

    Svara
  3. Hästis

    Dessutom har ju Palle Brink rykte om sig att vara väldigt bra så det måste kännas lite bättre nu 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Kunde inte vara mer nöjd än att det blev han och är väldigt tacksam över att jag bor där jag bor med 15 minuters körväg till den kliniken.

      Inte så kul om jag bott i norra Norrland….

      Svara
  4. Carina

    Skönt att ha tillgång till en av Sveriges bästa veterinärer 🙂 hoppas han hittar det onda och att det går att fixa. Tumhållning 😉

    Svara
    • Birgitta

      Tack det hoppas (så klart) VERKLIGEN jag med!

      Nu känner jag i alla fall att jag har gjort vad jag har kunnat så här långt.

      Svara
  5. Petra

    Vad skönt att du fick en tid för titthålsop så snabbt! Hittar de inget då så kanske det är läge att kolla SI-lederna? Det är ju inte så ovanligt att problem där ger knäledsinflammationer. Är ju relativt ”lätt” att kolla med en bra ultraljudsutrustning. Hoppas ni får klarhet i vad det är som spökar snabbt! Skadade hästar är ju så påfrestande. 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Ja, du har ju också haft din beskärda del av skador och vet hur jobbigt det är.

      Jag ser mycket fram emot måndagen och hoppas givetvis på svar då.

      Svara
  6. Mandas

    Håller tummarna att de ska gå bra!
    Jag är också sån att jag vill veta direkt oavsett hur svaret än blir. De är skönare att veta svart på vitt. Kommer ihåg när jag skulle in med ponnyn till klinik efter hennes fång anfall! Var så nervös att jag höll på att kräkas på vägen dit. Fång är en lurig sjukdom och vi har tyvärr fått tagit bort en ponny pga de. Sen var de också andra saker som spelade in där.
    Hoppas verkligen de går bra för er nu!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>