Tja…det är väl lika bra att sätta igång….

Som jag skrev igår så är absolut planen att köpa en ny häst snarast möjligt.

Inte för att jag ser fram emot letandet- tycker mest att det är jobbigt att läsa en massa överdrivna annonser och prata med säljare som lever i det blå, för så tycker jag många gånger att det är.

Orkar inte heller kuska land och rike runt då jag anser att Skåne BORDE vara om inte FULLT av fina hästar så i alla fall innehålla TILLRÄCKLIGT många.

Helst vill jag hitta en häst genom kontakter och det är här jag tänkte ta hjälp av även er.

Jag letar alltså efter en häst på minst 165 cm i åldern 5-9 år som ska vara välutbildad för sin ålder, lättriden, framåt och gärna tävlad. Hästen ska användas för träning och tävling på minst MSV B nivå i framtiden men behöver inte befinna sig där just nu beroende på ålder.

Vet ni någon sådan häst i Skåne så får ni gärna maila mig på bm6610@hotmail.com

Jag kan också tänka mig att LÅNA en häst men då ska det handla om ett längre engagemang (ca 1 år).

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara P

    Om du får tips om en sådan häst men som är mindre än 165 cm så skicka den gärna vidare till mig! Letar också häst, men det går trögt. Precis som du skriver så blir man ju helt matt bara av att läsa annonserna på alla faaantastiska hästar :$

    Svara
  2. rackemarie

    Hade du inte begränsat dig till Skåne skulle jag gärna hjälpa till med letandet, men jag har mest koll på Västergötland, Småland och Östergötland. Själv åkte jag Skåne runt utan att hitta vad jag ville ha. Säg till om du vill utöka sökområdet. Du skrev inget pristak heller. Med avsikt eller;)

    Svara
  3. sofia

    Beklagar!! Får jag väl börja med att säga 🙁

    Birgitta, begränsa dig inte till enbart skåne, kör någon extra mil utanför om så krävs 😉 Du kanske annars går miste om din nya stjärna! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Min grundtanke är att först söka av Skåne så att säga- det är trots allt Sveriges Mecks vad gäller hästar enligt mig. Finns ingen anledning att gå över ån för att hämta vatten särskilt då jag HELST vill kunna provrida flera gånger och kanske vara med på en träning för Christina eller liknande innan jag bestämmer mig helt.

      Archie ”hetsköpte” jag lite efter att ha sett honom i en halvtimme- var dels rädd att någon annan skulle hinna före men avståndet (Borås) gjorde också att jag inte hade kunnat åka dit flera gånger utan ganska mycket bök.

      Nu hade jag nog köpt honom vare sig jag hade provat honom 10 gånger eller den enda gången men jag skulle som sagt helst vilja kunna ta det lite lugnare denna gången.

      Kreon hann jag bekanta mig med under säkert 1 månad då han stod till försäljning hos min dåvarande tränare men där stressades jag av att jag inte fick Archie såld fort nog.

      Men visst; skulle en exceptionellt fin häst finnas till salu för rätt pengar utanför Skåne så skulle jag absolut kunna åka och titta på den- man ska aldrig säga aldrig.

      Svara
  4. Anna

    Svårt när man inte vet i vilken prisklass du letar. Titta på backbo.se X har ju någon 5 åring som låter trevlig på sin hemsida.

    Svara
    • Birgitta

      Absolut värd att ringa på men VARFÖR har man en så usel film på 1 minut som försäljningsstall?!?!? Och inget pris utsatt.

      Svara
      • Dagge

        Jag tyckte också den såg trevlig ut :-). Verkar vara dansk och efter Hohenstein – Induc. Den ligger väl inte ute på några annonsmarknader ännu så den kanske är helt ny och det är därför de inte har satt pris och tagit en bättre video??? ”Aways look on the bright side of life” 😉

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>