Söndag- jour i sol

Även idag har det varit ganska soligt och det tackar i alla fall jag aldrig nej till.

Jag hade jouren i vårt stall och då var det fina vädret extra välkommet- inte så roligt att behöva släppa ut och ta in hästar i regn och inte heller att behöva fundera över om man ska ta in dom i förtid pga rusk.

Vicke reds i ridhuset i en timme och vi jobbade vidare med våra olika projekt; några byten, en del förvänd galopp, skolor, skänkelvikningar och den mycket samlade traven som någon gång ska utmynna i passage.

Jag tränade också på att peta till Vicke med spöt på baken väldigt lätt, först i skritt och därefter i trav för även om det är bra att han är känslig för detta så får han inte sparka bakut/ och eller fara iväg okontrollerat- spöt är en hjälp och inte en bestraffning.

Ryggvärmaren introducerades före och efter passet och om den sa Vicke varken bu eller bä och det hade jag inte förväntat mig heller :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>