Veckan som gått

Är det bara jag som tycker att veckorna bara flyger förbi? Läste på Facebook att någon kommenterade att det är en månad till jul- jag tyckte nyss att det var sommar!

Spontant kan jag inte komma på något så där speciellt som har hänt under veckan- det mesta har rullat på utan större drama.

På grund av vädret i allmänhet och mörkret i synnerhet blir det mest ridhusridning numera och jag har börjat variera dressyrpassen med att hoppa en gång i veckan.

Det är inga avancerade övningar som jag och Vicke utför men jag tror på omväxling om inte annat.

Mina semesterdagar varje fredag är mycket uppskattade; det är skönt att se dina djur i dagsljus och kunna ta det lite lugnt och ägna dom lite extra tid den dagen.

Igår tog jag en en kruka med pelagonier inomhus- de blommade fortfarande lite trots att de stått ute i regn och stormar, gissningsvis tack vare den milda hösten där vi inte haft minusgrader en enda dag och bara någon enstaka (1-2) natt.

Gissningsvis går vi mot kallare tider nu men det är ju egentligen inget konstigt- om bara några dagar är det december!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. maria

    Hej! Läser lite av och till på din blogg! Just nu har jag ångest för att arbetet inte går att variera då våra redan förut usla ridvägar är stelfrusna. Brodd sitter i då det är slinkigt i hagen men det blir ju inte bra på hård asfalt och stenhårda grusvägar. Jag kommer helt enkelt inte ut ur ridhuset. Känns skönt att någon mer rider inomhus! Det är inte bara hårt och trist, det är kallt och blåser och jag haaaatar vinter!! Blir alldeles knäckt då folk skriver om att de är ute och kantrar, klättrar och galopperar på gärden!! Hur är det möjligt i detta land denna årstid? Hos oss är det hårt, hårt och hårt! Mycket roligare inomhus!:-)

    Svara
    • Birgitta

      Här är en vinterhatar till men det hjälper ju inte- denna trista årstid lär inte försvinna för det.

      Jag är inte heller någon direkt älskare av uteritter (skulle rida dressyr varje dag om det var det bästa för hästen men det är det ju inte) men försöker att rida ut ca 2 gånger i veckan oavsett årstid och väderlek.

      Har man mycket dåliga ridvägar är ett råd jag kan ge att KÖRA IVÄG till andra platser där det är bättre att rida ut- om man har släp, en vettig häst att köra med och någonstans att ta vägen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>