Onsdag- bromsade bromsar

Om JAG fick bestämma, dvs om det var det bästa för hästen, hade jag gärna ridit dressyr idag igen men nu är det inte så utan det får trots allt vara någon måtta på ban-arbetet.

Så det var bara att spraya sig själv med Centaura och Vicke med Effol och skritta ut.

Stora delar av ritten var vi helt utan sällskap men plötsligt ville en enorm svärm bromsar följa med oss- inte populärt kan jag säga.

Om Vicke fick bestämma hade han nog helst av allt galopperat iväg i full fart och jag tyckte väldigt synd om honom som hade alla dessa äckel-djur runt sig. Dock verkade faktiskt våra insektsmedel hjälpa- jag fick inte ett enda bett och även Vicke såg ”intakt” ut.

Men tänk om vi hade haft det på detta viset i hagarna! Nä fy!

Jag är så tacksam över att det mycket sällan flyger omkring ”något” vid hagarna- hoppas det förblir så!

bild(132)

”Stålmannen” passar på att äta lite utanför hagen- inne i den är det ganska tunnsått på det gröna.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin1

    Jag minns inte om du har berättat det förut så jag frågar helt sonika 🙂 Du släpper inte dina hästar/Vicke på sommarbete?

    Svara
    • Birgitta

      De gånger jag har haft unghästar har de fått gå på bete som 4 och 5-åringar. Décima gick på ”riktigt” bete och Archie togs in på nätterna.

      Men annars tycker jag att sommaren är den absolut bästa tiden på året att rida så då vill jag göra just detta.

      Visst kan man rida och ha hästen på bete samtidigt men som i tex Vickes fall just nu passar det inte alls.

      Hans skoning med kilsulor gör att skorna är ganska känsliga för att trampas av och det vill jag absolut inte riskera.

      Dessutom tycker jag inte att han BEHÖVER något bete efter nästan 4 månaders mer eller mindre vila.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Fast bete och vila är väl inte samma sak? Jag har alltid haft mina hästar på gräs när det finns gräs, och dygnet runt under långa perioder sommartid. Trots det har jag ridit och tävlat för fullt och det har aldrig varit någon konflikt i det. Jag har inte heller haft fler tappskor när de går i stor hage än i liten, och definitivt inte fler skador. Sen kan jag ju förstå att det kan vara bökigt när man står på en anläggning där det inte finns bete i anslutning till stallet, då blir det förstås genast jobbigare att rida och träna som vanligt.

        Svara
        • Birgitta

          Bete och vila behöver inte vara samma sak nej. Jag har skrivit ett separat inlägg om varför jag i dagsläget inte tycker att bete är någon bra idé- publicerar det imorgon.

          Och jo, jag tror absolut att det är lättare att trampa av sig skor i en stor hage där man kan rusa långa sträckor hur länge som helst än i en mycket liten hage som inte alls inbjuder till spring- men visst; tappskor kan man säkert få i boxen också om hästen råkar hoppa till på ett visst sätt.

          Om inte annat HITTAT man tappskon lättare i en liten hage 🙂 .

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>