3 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Ja, lycka till med att ’sitta upp och gora en piaff, sen sitta av igen’…. Deras hastar kanske har en speciell ’piaffknapp’ man bara kan trycka pa nar man vill gora en dylik? 😀 😀

    Svara
    • Linda

      Och hur bra är det att göra piaff på en ouppvärmd häst ;)? Vilka stolpskott!

      Svara
  2. Frida

    Håller inte med i allt denna man skriver men här får jag hålla med. Djurens rätt har väldigt lustiga och ffa okunniga åsikter. Att rida med bettlöst är inte alltid mer skonsamt, det är rätt skarpt och kan göra mkt skada om man använder det fel, mer än ett vanligt bett. De kan tänka sig att det är om att använda gummibett, problemet är att gummibett är snällt mot tänderna men inte mot slemhinnorna och det blir lättare sår i mungipan för att det blir friktion. Inte så genomtänkt där.

    Att bara sitta upp och göra piaff och sen sitta av?!??!?! Hur tänkte de där? Piaff är ett resultat av stärkande och lösgörande träning. Inte någon sorts cirkuskonst man ska lära hästen. Visst skulle man kunna träna in det som ett trick men piaff kräver ju mkt styrka av hästen och var ska den få den styrkan från om man inte får rida mer än korta stunder i taget? Det är som att be ngn som sitter i soffan och käkar chips varje dag att ge sig ut och springa milen eller lyfta tunga vikter på gymmet och sen sätta sig i soffan igen. Det är som bäddat för skador, är det mer humant mot hästen? Inte helt genomtänkt här heller.

    Jag förstår ju att det som de vill komma åt är att vi inte ska utnyttja djuren till vårt nöje eller för mat som vi inte egentligen måste äta. Och visst jag förstår och respekterar den åsikten men frågan är vad vi ska göra med djuren då? Ska vi släppa alla hästar fria? För hur många tycker att det är lönt, roligt osv att ha häst att titta på i en hage? Som jag ser det så är det självklart att alla djur ska ha det bra och ett så naturligt liv som möjligt. Många av djuren som ingår i köttproduktion borde ha ett mkt mer värdigt liv och jag skulle gladeligen betala mer för köttet för att de ska få det bättre. Jag tycker att hästarna ändå har en rätt bra deal för det mesta, de får foder, omvårdnad osv mot att vi får rida och träna dem. Hur många människor har 1-2 timmars arbetsdag? Det förekommer så klart mkt dålig behandling och hemska träningsmetoder och detta ska självklart jobbas mot och inte accepteras men ska alla dras över samma kan för att ett fåtal beter sig illa?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>