Önskar det vore jag i filmen

Kolla!

Årets sommar är den första sedan jag flyttade till nuvarande anläggning som vi inte har något föl.

Sam föddes förra året, Messy-loppan året innan men i år har jag alltså inget föl att leka med!

Det har varit sååå roligt med bebisarna som  jag kunnat gosa ohämmat med (Messy undantagen men det tar hon igen nu) fast ingen har varit som fölet i filmen.

Jag skojade med stallägarna och tyckte vi kunde ta emot något föl med sin mamma även i år och kalla projektet ”Birgittas puss och kram-skola” fast där även lite hantering och uppfostran skulle ingå så klart 🙂 .

Jag är av åsikten att man verkligen ska ”böja i tid det som krokigt ska bli” och att man har väldigt mycket ”gratis” längre fram om man inte låter föl och unghästar leva helt ohanterade de första åren.

Och sett till de hästar som fötts upp på vår anläggning stämmer min tes till 100 %; alla är snälla, vänliga och lätta att ha att göra med.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast helt ärligt så tycker jag det som hon gör i filmen är riktigt korkat gjort, hur ska fölet när det blir lite större förstå att det inte är ok längre? Lär våra föl väldigt tidigt att det inte är ok att trampa på eller vara på människor öht.

    Svara
    • Birgitta

      Jo visst har du rätt…man ska vara otroligt försiktig med vad man lär och/ eller tolererar hos ett föl som sedan kanske blir en 600-kilos häst.

      Vet att någon tyckte att det var gulligt med ett föl som la frambenen på en människa- kanske inte roligt om den fortsätter med detta som vuxen….

      De föl vi haft på anläggningen har aldrig haft några ”konstigheter” för sig.

      Man har kunnat klappa dom i en oändlighet även när de har legat ner i hagen men något annat har det inte varit tal om.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>