Tillbakablickar: när jag inte fick säga va

Härom dagen kom jag av olika anledningar att tänka på en tränare jag hade för ”tusen” år sedan och ett minne från denna tid fick mig att fnissa.

Jag red då lektion för tränaren och befann mig i ena änden av ridhuset medan hen satt i den andra.

Hen ropade en instruktion som jag inte hörde och jag ropade ”va????” tillbaka.

Det skulle jag inte ha gjort….

Jag fick världens utskällning och fick veta att man inte sa ”va” till hen för det lät typ respektlöst eller nåt (minns inte exakt vilket ord som användes).

Nej, i stället för ”va” skulle man ropa ”FÖRLÅT…JAG HÖRDE INTE VAD DU SA”- den meningen minns jag i alla fall ordagrant till dags datum även om detta är snart 20 år sedan 🙂 .

Men vad säger ni?

Bra sagt av tränaren eller??????

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  *asg*

  I sak håller jag med hen (henom? denom?) om att det är lite oartigt att säga ”va?” men jag tycker kanske inte att man behöver ”uppfostra” sin omgivning kring sådana petitesser. Dessutom kanske man under ett tuffare ridpass är lite andtruten och jag kan tycka att det kan vara en förmildrande omständighet om man är lite enstavig. 😀

  Svara
  • Birgitta

   Exakt! Mitt uppe i en träning har i alla fall jag fokus på annat än att vara språkligt korrekt och det känns väldigt omständligt att hojta ” förlåt jag hörde inte vad du sa” flera gånger per pass.

   Svara
 2. Frida

  Jag själv bryr mig rätt lite om hur man ska eller inte ska säga (så länge du inte är elak eller otrevlig). Det låter kanske trevligare att inte säga ”va” men kan tycka att det är minst lika oförskämt och dåligt uppträdande att skälla ut vuxna människor för en sådan skitgrej. Det är liksom inte tränarens uppgift att uppfostra vuxna elever….

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer! Denna tränare saknade enligt mig ganska mycket sociala skills och min gissning är att hens ständiga tapp av elever berodde på detta.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>