Fejkade annonser

Igår skickade en av mina vänner en ”konstig” annons till mig och jag hade planerat att visa er den men den är redan borttagen, efter ett dygn på Hästnet.

Det märkliga med annonsen var att den visade ett på bilden fantastiskt vackert halvblod som påstods vara född 2012 fast det senare i annonsen ocskå stod att den var 6 år gammal.

Detta var dock inte det konstigaste utan det stod att den var kärnfrisk, aldrig varit skadad, bästa temperamentet, helt underbar på alla vis bla bla och ALDRIG GALOPPERAD uppsuttet- utan vidare förklaring?!?!

Även priset var på tok för lågt, 80 tusen så vida det nu inte fanns någon extremt märklig förklaring till galoppen.

Nej, jag misstänker att annonsen var fejk av något slag och har hört olika storys på detta tema tidigare.

Lurendrejare från utlandet som vill att man sätter in depositioner på hästar som inte finns, folk som använder bilder på andras hästar i sina annonser osv.

Annonsen ovan tror jag kanske var insatt som ett ”skämt” av vänner till någon som kanske fyllde år eller vad vet jag och så ville man skoja med personen som kanske är lite rädd för att galoppera…typ…

Som om inte annonsvärlden är krånglig nog liksom….

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag såg en annons om en häst som var född 2010 och enligt uppgift hade placering i MsvB 2013… också väldigt fin på bild och misstänkt lågt pris.

    Svara
  2. S

    Såg den här annonsen som du skriver om! Reagerade precis som du på det här med galoppen och priset… hade varit kul att veta bakgrunden!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>