Hemliga priser

Ett ämne jag tagit upp förr men då handlade det bara om hästar- nu verkar det ha spridit sig till annat hästrelaterat.

Varför är det så svårt att skriva ut priset på olika saker och tjänster?

Är man rädd för skattemyndigheten eller avundsjuka stallkamrater?

Folk hyr ut hästsläp, hästlastbilar, gödselsugar och skriver inte ut priset?!?

Varför?

Det ska mycket till för att jag ska ringa/ svara på en annons på en häst med hemligt pris och samma sak gäller för ovan.

Hur tänker ni?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Camilla

  Precis vad jag också tänker, hur svårt kan det vara att skriva ut all info… Istället vill man visst ha samma fråga tusen gånger…

  Svara
 2. Frida

  Skulle aldrig bry mig om en annons utan pris, ffa inte en hästannons. Vad är problemet? Skriv vad du vill ha för hästen/varan. Har varit med om att titta på häst där säljaren menade att om man var en seriös spekulant så förstod man vad denna häst var värd. Hästen i fråga hade en rätt okänd stam, 4 år och oinriden och visades skitig i en lösdrift. Vi var väl oseriösa då för vi hade ingen aning om vad hon ville ha för hästen, jag hade så klart en bild av vad jag hade kunnat tänka mig att ge men jag gissar att det inte var i närheten av vad säljaren hade tänkt sig.
  Tycker att som säljare borde det vara skitjobbigt också när folk hör av sig och vill veta pris. Eller ringer och frågar om saluhästen och tar en massa tid för att komma fram till att man tänker sig helt olika prisklasser. Varför ska man som köpare/säljare lägga ned tid och energi om säljaren vill ha 150 000 men köparen bara har 50 000? Nej jag förstår inte alls detta hymlande med priser. Det är så känsligt med pengar men allt blir så mkt enklare om folk bara kan säga rakt ut vad de vill ha eller vad de kan betala.

  Svara
  • Birgitta

   Håller som så ofta helt med dig.

   Nej, man kan VERKLIGEN inte alltid ana sig till ett pris på just hästar eftersom många säljare är helt ute i det blå.

   Jag fattar inte heller hymlandet med pengar- känns många gånger bara fjantigt.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>