Fredag- gammal är äldst

Idag har Vicke och jag varit hos Olof igen och på bilden ovan syns han precis innan jag har suttit upp för att värma upp honom- iförd en av mina äldsta hästgrejer; ett vintertäcke med snart 20 år på nacken!

Visst är det lite blekt och vissa av spännena är lite skeva men det går fortfarande att använda hur bra som helst och utan att man behöver skämmas.

Vicke behövde inte heller skämmas för sig; han såg fin ut och sådär bra ”mjuk i benen” i galoppen som vill vill ha i stället för hans  tidigare styvbenthet, framför allt vid spänning.

Någon Totilas blir han aldrig men ”var och en efter sina förutsättningar” och där har det hänt en hel del över tid.

Efter stallbesöket åkte jag till Hööks och köpte nya stigläder; det var verkligen välbehövligt men lathet och småsnålhet har tidigare stoppat mig.

Löjligt när det tog 15 minuter att köra dit och nya kostade 400:-.

Eftersom det är helgdag imorgon slutade Henrik 13.00 idag vilket gav oss tid att köra till stranden i Lomma och gå med Molly i dagsljus.

Doggy har upptäckt tjusningen med att springa i sand och så gyttjigt som det är nästan överallt annars är det perfekt att promenera där.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Malin

  Inget ont om gamla täcken och dylikt men jag försöker alltid ha både hästen och mig själv lite extra snygga vid träning för tränare. Hästen i rena lindor med matchande schabrak och mig i rena ridbyxor med någon stilren överdel samt ett snyggt transporträcke. Gamla täcken använder jag hemma 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Vita lindor har jag alltid men schabraket kan vara i lite olika färg liksom min egen outfit.

   Olof är helt obrydd av matchningsestetik gissar jag 🙂 och själv tycker jag att hel och ren räcker när man tränar 2 gånger i veckan för samma tränare sedan många år tillbaka och är ensamma i hans ridhus.

   Skulle vi åka iväg till en clinic eller ny tränare hade jag möjligen ansträngt mig med matchningen liiite mer men ärligt talat kan sådant gå lite överstyr också tycker jag (om man tex har samma färg på lindor, schabrak, egen tröja osv.)

   En bra häst drar ögonen till sig ändå 🙂 !

   Svara
 2. Manda Stillnert

  Man använder de som är funktionellt helt enkelt! Klart Majsan har specifika täcken när hon tävlar men de är för att hon ska vara ren och snygg och ett täcke är broderat med hennes namn 😉 Ebba har alltid rent schabrak och passande skydd och boots när vi tränar 🙂 Matte klär sig efter väder 😉 Linda är jag för lat för!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>