Millimeterrättvisa

Läser ett inlägg på ett hästforum där skribenten undrar om man ska fördela stallpassen per häst eller hästägare.

Själv har personen 2 hästar så ni kan ju gissa hur HON vill att fördelningen ska ske men i princip ingen håller med, inte heller det är förvånande enligt mig.

För varför ska den med 2 eller rent av ännu fler hästar ha samma antal stallpass som de med en häst?

Nä…inget jag hade velat sponsra med min tid och arbetsinsats- så roligt är det inte att släppa ut eller ta in x hästar, framför allt om man ska köra ut till stallet enkom för detta och inte passa på att rida samtidigt.

Påminner mig för övrigt om vägföreningen jag och min fd man tillhörde när vi bodde i hus.

Vägen är 400 meter lång och en återvändsväg utmed vilken 7 hus finns.

Huset längst bort nyttjade således 400 meter av vägen, jag och fd maken 40 meter. En ”viss” skillnad men ändå tyckte vissa att alla kostnader som hade med vägen att göra skulle delas solidariskt trots att exempelvis jag aldrig någonsin körde annat än på de 40 första metrarna….

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    När jag stod med båda mina hästar installade på en anläggning där man hade jourschema på helgen så var det en självklarhet för mig att ha hand om två jourer. En box = en jour, två boxar = två jourer, Någon annan tanke slog mig aldrig.

    Svara
  2. Agneta

    I vår vägförening betalar man efter var man bor på vägen. Längst sträcka på vägen betalar också mest. Och sedan får de som har näringsverksamhet (lantbruk eller företag med tyngre trafik) också betala extra. Det funkar bra.
    Självklart ska man ha stallpass för två hästar om man har två hästar. Allt annat blir ju tokigt…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>