Dyrare med häst?

Ni som har haft häst i många år; känner ni igen denna uträkning?

Jag får nog instämma i det mesta; inte på kronan kanske men i största allmänhet.

Sedan har jag valt att försöka hålla nere vissa kostnader medan jag inte bryr mig såååå mycket om annat även om det är dyrt.

Exempelvis har jag i dagsläget valt ett billigare uppstallningsalternativ medan kostnaden för hovslagare inte är något jag ruckar på; det är så pass viktigt och kan kosta mer än det smakar att snåla in på.

Träningskostnaden skulle jag kunna förändra genom att ”bara” träna en gång i veckan mot 2 men att byta tränare enbart pga priset skulle jag inte göra.

Foder och strö ser jag själv hur en del snålar med så jag blir rent ut sagt förbannad men så tycker jag att det har varit ”alltid”- inte bara tex förra året då mina egna kostnader för stråfoder nästan fördubblades.

Själv vill jag inte minska på varken mängden foder eller strö och har man kommit så långt i sina funderingar tycker jag nog att man ska överväga om man ens ska ha häst.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>