4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Stridh

  Blodkorv är jätte gott och billig mat. Min dotter tycker också om det. Jag fick det när jag bodde hemma. Fick inte du det?

  Svara
  • Birgitta

   Jag är ju andra generationens invandrare och har således inte svenska föräldrar vilket säkert bidrog till att jag förskonades från exempelvis ris á la Malta, inlagd sill, potatisbullar, blodkorv, Janssons frestelse och mycket mer som jag till dags datum inte vill provsmaka 🙂 !

   En del serverades i skolan men jag åt det aldrig.

   Ett minne som etsat sig fast var hur jag en av de första skoldagarna tog nyponsoppa utan att veta hur det smakade. Höll på att kräkas men vågade inte lämna det (jag var 7 år och visste tyvärr inte bättre).

   Då gick det bättre när jag i vuxen ålder av misstag köpte Janssons frestelse i tron att det var JÖNSSONs frestelse som jag tyckte om och som vi fick i skolan ibland (Jönssons var med köttfärs….en djävla skillnad mot ansjovis). Det köpet hamnade direkt i soporna efter en tugga 🙂 !

   För övrigt älskade jag mycket av skolmaten och var mattanternas favorit (eftersom jag åt så mycket av det mesta hi hi).

   Svara
   • Birgitta

    Blodkorv köpte jag förr till mina hundar eftersom det just är så billig mat.

    Men alltså namnet…..BLOD-korv!?!? Borde ju vara alla barns skräck 🙂 🙂 🙂 ?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>