Exempel på en riktigt dålig hästtidning!

Härom dagen fick jag hem ytterligare ett nummer av Svenska Ridsportförbundets medlemstidning ”Häst & Ryttare”.

Även om det på omslaget står att den kostar 30 kronor vet jag inte var den finns att köpa för detta pris eftersom alla medlemmar får den hemskickad gratis.

Och att den är gratis är väl för tursamt för en sämre hästtidning får man faktiskt leta efter.

Bloggaren Havrepappa hade den 8 oktober i år ett inlägg kring detta alster

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm?mode=&date=2009-10-01&filter_horse=

och jag kan bara instämma i hans synpunkter.

Jag brukar faktiskt alltid kunna hitta något läsvärt i allt som publiceras i tidningsform men i Häst & Ryttare är det näst intill omöjligt.

Andra tidningars kvalité kan variera mycket (Ridsport) eller lite (Hippson) från nummer till nummer men Häst & Ryttare har varit lika usel från första numret vilket ju är himla synd eftersom den når ut till så många läsare.

Själv skulle jag nog utse Hippson till den bästa hästtidningen om jag var tvungen att välja och då beroende på att jag anser att det i denna tidning finns ”något för alla” oavsett om man rider på ridskola, har egen häst, tävlar, är ”skogsmulle” eller vad man nu än pysslar med i hästväg.

Jag vill förresten än en gång passa på och rekommendera er att dela prenumeration med någon eller några häst/stallkompisar. Det finns väl ingen anledning till att flera personer i samma stall har var sin (dyr) prenumeration när man lika gärna kan dela kostnaden? Har man läst tidningen så har man ju…eller? Synd att bara slänga efter en genomläsning och så gör jag själv med mina tidningar.

Hippson-prenumerationen delar jag med Birk-Lena och Ridsport prenumererar jag förvisso själv på men ger sedan till Lena som ger den till Sally som ger den till Corre osv….Väldigt fiffigt tycker jag!

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina

  Men att läsa insändarna i Häst & Ryttare är sjukt underhållande! Att folk orkar klagar på sånna detaljer som dem gör tycker jag är helt fantastisk *ironi*

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Det som känns mest uttjatat är de insändare i alla möjliga hästtidningar som orkar gnälla över när andra rider utan hjälm eller när tidningen publicerar bilder på (OBS! VUXNA) ryttare utan hjälm.
  Och Hippson som under varje sådan bild måste skriva ” OBS! Hippson avråder från ridning utan hjälm”.
  Jag tycker fortfarande att det är upp till var och en vuxen att göra som den vill så länge det inte är lag på ridning med hjälm även om barn och ungdomar ”gör som vuxna GÖR och inte som de säger”.
  Annars bör man i rättvisans namn skriva varnande texter under alla bilder där folk röker, dricker alkohol eller annat som är minst lika farligt.

  Svara
 3. Bernie

  Personligen tror jag att insändarna i Häst och Ryttareär fejk. Något måste de ju ha för sig på fikarasten. Rekomenderar EquiLibris en tidning om veterinärmedcin. Passande för Hippokondriker. Annars håller jag med ang hästtidningarnas kvalité. Fast det värsta tycker jag är när de har bilder som visar på extrema säkerhetsrisker. Mailade Ridsport förra året då de på framsidan hade en person(domare, seminstationsinnehavare och tränare snacka om dålig reklam för hennes verksamhet)som ledde två hästar utan grimskaft samt på baksidan en annons för Baryardstöveln där fotomodellen (ej Malin) var hjälmlös. Senast i går i ”Bonde söker fru” fick islandshästföretagaren badwill då hon ledde två unghästar tillsammans iförd tygskor.

  Svara
 4. Sofia

  Har för mig att de där 30 kr som tidningen kostar är inbakad i den medlemsavgift som man betalar till sin klubb varje år. En del av den avgiften går ju till försäkring o en del till svenska ridsportsförbundet. Ja kan ju ha fel men tror det e så iaf. 😉

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>