Onsdag- styrketräning pågår

I morse bestämde jag mig för att även för egen del (och inte bara när NN rider) försöka höja ribban lite och inte sitta och ”mesrida”.
 
När Kreon går så fint som jag tycker att han oftast gör nöjer jag mig gärna med att rida lite FÖR kravlöst och avslutar passen efter kanske lite FÖR kort tid och det är ju inget fel att göra så ibland för att berömma hästen och sända ut positiva signaler men om man aldrig tänjer på gränserna så lär man inte heller komma vidare.
 
Detta är givetvis en inte alltid så lätt balansgång, i alla fall jag vill ju inte köra helt slut på hästen och inte heller riskera att trigga igång Kreons humör om jag pressar på för hårt/ för länge men som sagt så kan man ju inte heller alltid stanna kvar i vad Jan Brink kallar KOMFORTZONEN.
 
Idag blev det alltså ett längre (40 minuter) ridpass där jag också ställde lite mer krav i framför allt galoppen.
 
Kreon är än så länge inte så självbärig i vänster galopp som jag skulle önska även om skillnaden mellan galopperna nu är långt mindre än den var när jag köpte honom.
 
Då var högergaloppen så otroligt mycket bättre men nu har vänstergaloppen börjat komma ifatt och då kan jag också öka kraven genom att tex inte acceptera häng i handen som ett femte ben.
 
Allt det som jag beskriver är ju så klart NYANSER, det är inte så att Kreon vräker sig på och att man har 5 ton i händerna men som sagt; allt går att förfina och det är det jag jobbar med nu.
 
Lyhördhet, ökad (fysisk) styrka, korrekthet är det jag fokuserar på och framför allt styrkan är ju inget som kommer över en dag oavsett hur lyhörd hästen är och hur noggrant man rider- den måste byggas upp.  
 
När jag avslutade passet var jag hur som helst mycket nöjd- jobbet vi utfört kändes precis lagom, inte för mjäkigt men inte heller för ansträngande och Kreon gick jättefint utan att vilja ”diskutera” något alls, inte ens galoppfattningarna :)!

En kommentar

  1. Anonymous

    Skönt att höra att det är fler än jag som lätt fastnar i komfortzonen när man rider utan tränaren…

    Försökte få KG att vilja komma varje vecka så att jag inte hinner slappa till det så mycket mellan träningarna, men det verkar inte som att han nappade på det 😀

    /My

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>