Aldrig får man vara riktigt nöjd

Som jag berättade för någon månad sedan köpte jag ett jättefint rundsytt träns på Hööks som jag har varit mycket nöjd med och fått flera positiva kommentarer kring.

Innan jag köpte det läste jag några recensioner på Hööks egen hemsida och en av inläggens skribenter varnade för att hennes häst hade fått skav av nackstycket.

”Äh…det kommer inte att hända Kreon” tänkte jag kaxigt men kunde i förrgår förvånat konstatera att det är precis vad som har hänt.

Skav som än så länge ”bara” är avskavd päls och inte avskavt skinn men givetvis kände jag att jag måste agera.

Så det blev till att bege sig till My One och inhandla ett nackskydd i fårskinn och hoppas att det hjälper.

Jag hade hellre varit utan denna extra ”prydnad” och kanske kan jag ta bort den i sinom tid- kanske har skavet uppkommit delvis för att Kreon eventuellt är extra känslig nu när han sätter päls?

På Hööks påstod man att man inte hört om denna typ av skav innan men när jag nu studerar det korta nackstycket tycker jag egentligen inte att det är så konstigt att skav kan uppstå.

Nackskyddet

På bilden, där jag håller fingrarna ser man hur kort nackstycket är och det är dess kanter som har skavt av Kreons päls.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>