Måndag- regn, mycket regn

ja

Oj vad det har regnat idag! Ett riktigt ösregn i flera timmar.

Eftersom grusbanan står helt under vatten (men den återhämtar sig snabbt- så fort det slutar regna torkar den upp i rekordfart) blev det idag ridhusridning och det var riktigt mysigt att befinna sig inom 4 väggar och ett skyddande tak medan det vräkte ner utanför.

Vicke gick väldigt bra idag och själv tänkte jag gång på gång: BÄRIGHET, BÄRIGHET.

Jag galopperade mycket, både i förvänd och rättvänd galopp och som vanligt var det ur galoppen jag sedan fick fram en bra trav.

Jag försökte rida med så mycket tryck jag kunde, inga slappa bakben utan en lätt touchering med spöt för att få ännu bättre aktivitet.

Det där med att använda spö är en balansgång på just Vicke- han är otroligt känslig och sparkar bakut om man gör annat än just toucherar honom med spöt då han för det mesta gör det jag vill: tar i lite extra.

Har glömt att nämna att Messy nu är hemma igen och även om hon oftast går ute dygnet runt även på anläggningen så brukar jag pyssla lite med henne varje dag.

Den hästen kan verkligen få mig på gott humör- hon är så tillgiven och vi tycker verkligen om varandra.

Som jag har sagt hundra gånger förut- tack gode gud att det är ett fuxsto ha ha ha!

En annan fux är ju ”vårt” föl Sam som även han har charmat mig totalt. Sååå mysig att klappa på och man får väl passa på innan han blir en odräglig tonårsslyngel 🙂 .

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Ha ha nåja, där kan man ändra sig.
    Jag skulle inte ha ston, än mindre fux usch och fy. Nu har jag 3 fuxston…

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi….jag HAR haft 2 fuxston- båda underbara individer- men jag vill ÄNDÅ inte ha ett fuxsto…..en mörkbrun valack ska det vara 🙂 !

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Hur gick det för Sam på fölvisningen? Jag hittar inga resultat någonstans.

    Svara
    • Birgitta

      Han fick bra omdömen men var också i en växtfas.

      Jag TROR inte att det finns några resultat att redovisa då detta var en visning utan poäng/betyg/ skriftliga omdömen.

      Bra då väldigt dålig kritik följer en häst hela livet (vilket den bra kritiken förvisso också gör) och föl växer och utvecklas så olika.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Just det, så var det! Skönt med bedömning utan siffror, fölen ändrar sig ju nästan från dag till dag. Jag är redan nervös inför vår fölmönstring…

        Svara
  3. My

    Jag skulle lätt köpa både Messy, Sam och Arno 🙂 Som ”tur” är verkar alla tre bli för stora för mig, men ÅH vilka grannar hästar det blir som vuxna (de är ju redan jättefina). Messy blir nog ädlast av dem, jag gillar hennes huvud, mycket ädelt och fint 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>