Tisdag- jadå

Idag stod träning för Christina på utebanan på schemat.

Jag var lite orolig över vädret men eftersom jag hade sladdat banan så fint så så red jag in där och hoppades på det bästa och det höll- inte en droppe föll över oss.

Det som avhandlades idag var uppridning på medellinjen med och utan halt vid X och till slut var hela linjen inklusive halten på ett och samma spår hi hi.

Förvänd galopp och enkla byten blev det också innan vi tittade på skolorna där öppnorna blir bättre för varje träning medan det fortfarande är svårare med slutorna.

Idag gjorde vi även diagonalslutor och de känns faktiskt lättare att göra än de utmed långsidorna- synd att de förstnämnda kommer först i MSV B-programmen.

Glädjande nog känns Vicke lite bättre och bättre för varje träning- ”stampet” i traven känns mer och mer distinkt och det är ju det jag tycker blev väldigt mycket bättre precis innan Vicke blev halt och som inte kommit tillbaka fullt ut….än.

Även samlingen i galoppen är mycket bättre och det känns som att jag snart kommer att få äta upp orden ”jag kommer aldrig att få en häst som galopperar så bra som Kreon” och det gör jag mer än gärna!

En kommentar

  1. My

    Härligt med bra träningspass 😀

    Jag red dressyr i skogen igår och upptäckte samma som du gjort på fälten, det är perfekt att inte ha en vägg som bromsar precis när man får till en skola bra, plus att man har mycket bättre bjudning (Luz i alla fall). Fick till riktigt bra trav och galopp igår, hoppas på att få med mig det till ridhusträningen idag :O

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>